nedelja, 28. januar 2018.  18:36h
Pročitano 587 puta

Atletika: medalja za Jelenu Vasiljević

Atletičarka AK Tamiš iz Pančeva, Jelena Vasiljević, osvojila je bronzanu medalju u disciplini brzo hodanje na 3.000 metara u ženskoj konkurenciji na Pojedinačnom prvenstvu Srbije u dvorani za starije juniore i juniorke U20 održanom juče u Beogradu.

AK Tamiš: Zoran Kocić trener, Jelena Vasiljević i Stefan Lazić AK Tamiš: Zoran Kocić trener, Jelena Vasiljević i Stefan Lazić AK Tamiš

Jelena Vasiljević je ovu deonicu prešla za 16 minuta i 37 sekundi što je ujedno i njen novi lični rekord.

U uzbudljivoj trci raspodela medalja je odlučena u izuzetnom finišu trke - u poslednjih tridesetak metara, s tim da su se u toku cele trke na čelu smenjivale prve tri takmičarke koje su se odmah na početku trke izdvojile od ostalih takmičarki.

Zoran Kocić, trener, napominje da se Jelena Vasiljević takmičila sa atletičarkama koje su uglavnom od nje starije i do 4 godine, pa njen rezultat i osvajanje medalje još više dobijaju na značaju.

Jelenu Vasiljević u narednom periodu očekuju veoma važne trke na dvoranskim Prvenstvima Srbije u raznim kategorijama, pa se nadamo da će nastaviti sa sjajnim rezultatima i novim ličnim rekordima s obzirom na njenu - trenutno sjajnu kondiciono- tehničku pripremljenost, kaže Kocić.

Drugi predstavnik Atletskog kluba Tamiš na ovom takmičenju, Stefan Lazić u trci na 3000 m, ovaj put nije mogao bolje od četvrte pozicije. 

Izuzetno jaka konkurencija u kojoj je Lazić bio najmlađi učesnik je trenutno i realan poredak, međutim uzimajući u obzir da je Lazić jos uvek stariji pionir i da ga takođe u narednom periodu očekuju veoma važne trke u svojoj kategoriji - U16 na distancama manjim od 3000 m, nadamo se odličnim rezultatima, kaže trener Zoran Kocić.

Pojedinačno prvenstvo Srbije u dvorani za starije juniore i juniorke U20, prvo je od dvoranskih atletskih prvenstava u 2018. godini, a održano je 27. januara u Atletskoj dvorani u Beogradu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Z.K.
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00