nedelja, 31. decembar 2017.  13:01h
Pročitano 904 puta

KK Tamiš obeležio četvrt veka postojanja

Četvrtina veka od osnivanja decenijskog prvoligaša Košarkaškog kluba Tamiš iz Pančeva obeležena je 29. decembra svečanošću u Gradskoj upravi. 

Predsednik kluba Darko Jovičić pozdravio je sve prisutne i podsetio na istoriju kluba Predsednik kluba Darko Jovičić pozdravio je sve prisutne i podsetio na istoriju kluba KK Tamiš

Proslavi su prisustvovali gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Saša Danilović, stručni štab, prvotimci, igrači mlađih selekcija i mnogobrojni prijatelji kluba.

Na početku je prikazan film “25 godina KK Tamiš”. Nakon toga prisutnima se obratio predsednik kluba, Darko Jovičić koji je pozdravio sve prisutne i naglasio da je KK Tamiš po mnogo čemu jedinstven klub, pre svega zbog svog kontinuiteta u upornom nastojanju da se igračima svih uzrasta osim košarkaškog znanja prenesu i osnovne ljudske vrednosti i radne navike, prenosi portal KK Tamiš. 

Gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov istakao je da vidi koliko je teško da jedan klub bude uzoran i da pre svega finansijski i organizaciono besprekorno funkcioniše. 

Mislim da je to prioritet, a kada sve to donese i rezultat onda je to prava priča. Srbija je država u kojoj su sve grane sporta u velikoj meri razvijene i po tome smo zaista specifični i nadam se da ćemo takvi specifični i da ostanemo. Košarka je nosilac sporta, zato je zadovoljstvo što u gradu Pančevu imamo ovako uzoran klub, kazao je Pavlov.

Predrag Danilović, predsednik KSS je izjavio da je ovo pre svega košarkaški interes Srbije. 

Klub zaslužuje svaku podršku, koja je i do sada postojala. Nadam se da će biti u skladu sa mogućnostima i veća, jer smo mi ipak košarkaška nacija i ovaj tim znači dosta Pančevu. Nema mnogo klubova koji mogu da se pohvale ovakvim načinom rada i ovakvom istorijom. Ja znam da su vremena dosta teška i da nikome nije lako i iskreno se nadam i iskreno zahvaljujem još jednom na pomoći koju pružate Tamišu, kazao je Danilović.

Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančeva, podsetio je da je Sportski savez grada Pančeva jedna velika sportska porodica koja broji oko 200 klubova u 30 različitih sportova.

KK Tamiš je jedan izuzetno bitan član. Dragi domaćine, želim da vam čestitam na dvadeset petom rođendanu i takođe želim da vam čestitam na sjajnoj polusezoni i na 6 vezanih pobeda koje ste ostvarili. Vidimo se dogodine, u 2018. u Superligi, kazao je Bitević.

Predsednik Tamiša, Darko Jovičić na kraju svečanosti je podelio zahvalnice institucijama i pojedincima koji pomažu klubu. Zahvalnice su dobili i igrači koji su zaslužni za uspeh kluba. 

 

25 godina kk tamis 1

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/KK Tamiš
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00