četvrtak, 28. decembar 2017.  10:40h
Pročitano 654 puta

Okružni košarkaški savez Pančevo obeležio 60 godina postojanja i rada

U Maloj sali Gradske uprave grada Pančeva u utorak, 26. decembra, svečano je obeleženo 60 godina postojanja i rada Okružnog košarkaškog saveza Pančevo.

Nakon izlaganja presednika Zlatana Rankovića prisutnim zvanicama dodeljena su priznanja za izuzetan doprinos u radu Saveza: Košarkaškom svezu Srbije, Košarkaškom savezu Vojvodine, brojnim klubovima, i pojedincima Nakon izlaganja presednika Zlatana Rankovića prisutnim zvanicama dodeljena su priznanja za izuzetan doprinos u radu Saveza: Košarkaškom svezu Srbije, Košarkaškom savezu Vojvodine, brojnim klubovima, i pojedincima V.C.

Okružni košarkaški savez Pančevo osnovan je 1957. godine kao Opštinski košarkaški odbor Pančevo sa zadatkom unapređenja, omasovljenja i podrške u osnivanju novih klubova na prostoru Južnog Banata, na čijoj teritoriji su postojala tri muška kluba: KK Dinamo, KK Vršac i KK Partizan - Bela Crkva kao i dva ženska kluba KK Dinamo i KK Vršac.

Do danas OKS Pančevo je svojim radom pomogao formiranju 39 klubova muške selekcije kao i 17 klubova ženske selekcije, bio je zadužen za vođenje seniorskih takmičenja i takmičenja mlađih kategorija poverenih od strane Košarkaškog saveza Vojvodine i Košarkaškog saveza Srbije, u saradnji sa Udruženjem košarkaških sudija Južnog Banata svake godine organizovao je jedan ili dva seminara za nove sudijena kojima je preko preko pet stotina licenciranih sudija sa prostora Južnog Banata od kojih ne mali broj sudi na republičkim i najkvalitetnijim saveznim takmičenjima u zemlji.

Bili smo tu u predhodnih 60 godina a bićemu tu i ubuduće... otvorni za sve naše klubove i košarkaške radnike. Učinićemo sve u sardnji sa klubovima, da što više mladih animiramo i podstaknemo da se bave košarkom i da podstaknemo razvoj košarke u sredinama gde je bilo a sada više nema klubova. To nije lak posao, čini se najteži u današnje vreme ali se nadamo da ćemo zajedničkim snagama uspeti, izjavio je predsednik OKS Pančevo Zlatan Ranković.

Nakon izlaganja presednika Zlatana Rankovića prisutnim zvanicama dodeljena su priznanja za izuzetan doprinos u radu Saveza: Košarkaškom svezu Srbije, Košarkaškom savezu Vojvodine, brojnim klubovima i pojedincima.

Lozanov Branko, generalni sekretar KSVa i predsednik takmičarske komisije KSSa, u ime KSVa dodelio je posthumno priznanje Kocoljevac Slobodanu, poslednjem predsedniku Skupštine Okružnog košarkaškog saveza Pančevo.

Entuzijasti koji je dugo godina radio volonterski u interesu sportista, sportskih radnika i košarke ne samo na okružnom već i na republičkom nivou, rekao je Lozanov.

Ispred Košarkaško saveza Srbije prisutnima se obratio i  Projović Dušan, potpredsednik. Sumirajući utiske sa ove svečanosti pohvalio je sportske radnike koji u velikom broju predano rade na teritoriji ovog dela Banata i potvrdio je da uspeh srpske košarke umnogome zavisi od delanja ljubitelja igre na dva koša koji retko izlaze iz senke igrača o kojima svi govorimo.

 

0 DSCN3800

Autor:  V.Cvijanović
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00