nedelja, 17. decembar 2017.  15:37h
Pročitano 230 puta

Dinamo je godinu završio na šestom mestu rang liste atletskih klubova Srbije

Atletska sezona u Srbiji je zvanično završena i Atletski Savez Srbije na kraju godine izvršio je rangiranje klubova na osnovu ostvarenih rezultata u toku 2017. godine. 

U godini jubileja, 70 godina od osnivanja, Atletski klub ''Dinamo'' je imao najuspešniju sezonu u svojoj istoriji i najveći rang otkad se vrši bodovanje U godini jubileja, 70 godina od osnivanja, Atletski klub ''Dinamo'' je imao najuspešniju sezonu u svojoj istoriji i najveći rang otkad se vrši bodovanje

Bodovala su se sva najbitnija takmičenja - pojedinačna i ekipna prvenstva države, kupovi, državni rekordi i reprezentativni nastupi. 

U godini jubileja, 70 godina od osnivanja, Atletski klub ''Dinamo'' je imao najuspešniju sezonu u svojoj istoriji i najveći rang otkad se vrši bodovanje. 

U konkurenciji 97 atletskih klubova, AK Dinamo iz Pančeva je zauzeo visoko 6. mesto sa osvojenih 24.526 poena. Najbolji klub u Srbiji je Vojvodina, a ispred su još Crvena Zvezda, Partizan 1945, Mladost Zemun i Novi Pazar.

Dinamo je ove sezone osvojio vicešampionsku titulu u krosu za sve kategorije. Seniori su na stazi bili ekipni vicešampioni države, dok su seniorke osvojile treće mesto. Četvoro atletičara je nastupalo za reprezenaticiju Srbije. Imali smo predstavnike na Balkanijadama, na ekipnom i pojedinačnom Prvenstvu Evrope kao i Univerzijadi. 

Osvojeno je 16 međunarodnih medalja i 50 na republičkim takmičenjima, uz jedan državni rekord, dok je 14 atletičara kategorisano od strane Atletskog Saveza Srbije.

 

0 rang lista atletskih klubova

Autor:  AK Dinamo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00