nedelja, 19. novembar 2017.  13:43h
Pročitano 1119 puta

Powerlifting: Filip Vlajić oborio dva rekorda na Državnom prvenstvu

Na Državnom prvenstvu u powerliftingu, održanom juče u Elemiru, nastupili su predstavnici dva kluba iz Pančeva i osvojili više medalja.

Filip Vlajić je pobedio u seniorskoj kategoriji i postavio dva nova državna rekorda, u disciplini mrtvo dizanje i u totalu Filip Vlajić je pobedio u seniorskoj kategoriji i postavio dva nova državna rekorda, u disciplini mrtvo dizanje i u totalu KDT Dinamo

Za Klub dizača tegova „Dinamo“ iz Pančeva nastupali su Kristina Cvjetićanin, Nastasie Andrei George, Filip Vlajić, Ivan Kovačević, Stefan Drpa i Miroslav Lončarević.

 

0 kdt dinamo u elemiru

 

Kristina Cvjetićanin takmičila se u kategoriji do 63 kg telesne težine gde je osvojila dve srebrne medalje, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Nastasie Andrei osvojio je zlatnu medalju u juniorskoj i bronzanu medalju u seniorskoj kategoriji do 74 kg telesne težine. 

U istoj kategoriji nastupao je i Filip Vlajić. On je pobedio u seniorskoj kategoriji i postavio dva nova državna rekorda, u disciplini mrtvo dizanje i u totalu, odnosno zbirnom rekordu sve tri takmičarske discipline. 

 

0 dizanje tegova vlajic

 

Ivan Kovačević je bio peti u kategoriji do 83 kg telesne težine dok je Miroslav Lončarević u kategoriji do 105 kg bio šestoplasirani. 

Stefan Drpa u kategoriji teškaša iznad 120 kg telesne težine osvojio je juniorsko i seniorsko srebro.

 

0 elemir dizanje tegova zene

 

Za SK „Spartans“ Pančevo na takmičenju su nastupili Milica Orešković, Milica Ćačić, Sale Jerčić i Novak Lukić. 

Milica Orešković u kategoriji devojaka do 72 kg telesne težine osvojila je bronzu u seniorskoj odnosno srebro u juniorskoj kategoriji. 

Milica Ćačić proglašena je za relativno najjaču takmičarku osvojivši zlatnu seniorsku medalju u kategoriji devojaka do 84 kg. 

Sale Jerčić osvojio je srebrnu medalju u juniorskoj kategoriji do 74 kg telesne težine i juniorski je rekorder u bench pressu i mrtvom dizanju.

Novak Lukić pobedio je u kategoriji seniora do 93 kg gde je pored seniorskog osvojio i prvo mesto u juniorskoj kategoriji i državni je rekorder u čučnju.

 

0 svi dobitnici medalja

 

Filip Vlajić iz KDT Dinamo kaže da je takmičarska sezona za powerlifting klubove završena.

Nakon održanog državnog prvenstva svima nam sleduje zasluženi odmor i priprema za naredne nastupe u 2018. godini. Raduje me činjenica da je dizanje tegova živ i aktivan sport u našem gradu. Pančevo je grad dizača tegova, to potvrđuju fantastični rezultati naših dizača, kazao je Vlajić.

Inače, u Elemiru je u subotu, 18. novembra održano Prvenstvo Srbije u powerliftingu. Takmičenje je organizovao Powerlifting klub „Gladijator“ iz Elemira pod pokroviteljstvom Powerlifting saveza Srbije. 

Po rečima organizatora zabeležen je rekordan broj takmičara koji su učestvovali na Državnom prvenstvu u Elemiru. Svaka kategorija je bila ovekovečena dobrom sportskom borbom i jakom konkurencijom. Takmičari su nastupali u disciplinama čučanj, benč pres i mrtvo dizanje. Plasman se određivao u ukupno podignutoj kilaži sve tri discipline (takozvani“total“).

Grad Pančevo predstavljali su takmičari iz Kluba dizača tegova „Dinamo“ i Sportskog kluba „Spartans“. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/F.V.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00