ponedeljak, 13. novembar 2017.  08:28h
Pročitano 893 puta

Pančevke najbolje u Srbiji u dizanju tegova

Zorana Barjaktarović i Tamara Polić, članice Kluba u dizanju tegova „Dinamo“ iz Pančeva osvojile su zlatne medalje na juče održanom Prvenstvu Srbije u dizanju tegova za devojke.

Zorana Barjaktarović osvojila je zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije u dizanju tegova za devojke Zorana Barjaktarović osvojila je zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije u dizanju tegova za devojke KDT Dinamo

Prvenstvo Srbije u dizanju tegova održano je juče u Beogradu u prostorijama krosfit kluba Soko Fit. Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom Saveza Srbije za dizanje tegova. 

Za pančevački klub u kategoriji do 63 kg telesne težine nastupale su Tamara Polić i Zorana Barjaktarović.

Tamara Polić se takmičila u konkurenciji devojaka uzrasta do 20 godina, dok je Zorana Barjaktarović uzela učešće u konkurenciji devojaka uzrasta do 23 godine. Tamara je trzaj odradila sa 36 kg, treći pokušaj sa 40 kg je bio zamalo uspešan, problem je bio dotisak laktom u završnici discipline. U disciplini izbačaj savladala je upešnih 50 kg. Zorana je trzaj završila uspešnim drugim pokušajem od 44 kg, nažalost 50 kg nije uspela da podigne. Disciplinu izbačaj odradila je uspešno sa 62 kg.

 

0 tamara polic dizanje tegova

 

Lično sam zadovoljan kako je sve prošlo. Zoka i Tamara su pre svega atletičarke, tako da je trening u teretani i upražnjavanje ovih vežbi više sporednog tipa radi razvoja eksplozivnosti. Svakako da će dalji rad na polju unapređenja tehnike disicplina olimpijskog dizanja i njihove primene na treningu pomoći da njihovi atletski rezultati postani vredniji, kazao je Filip Vlajić iz KDT Dinamo.

On se zahvaljuje atletskom treneru Ljupčetu Cvetkoskom, jer je odobrio učešće Zorane i Tamare na ovom prvenstvu kao i na konstantnoj podršci Dizačkom klubu “Dinamo”. 

Ne smem izostaviti ni trenera Branu Jovanova koji je nadgledao treninge devojaka. Stefanović Dimitrije je takođe pomogao ostvarivanju rezultata. U prostorijama krosfit kluba “Gvožđar” odrađene su završne pripreme za takmičenje. Zoran Polić, Tamarin otac izradio nam je majice za takmičenje, na čemu mu se uprava kluba zahvaljuje. Zoranina najbolja prijateljica Dejana Dejanović je takođe bila sa nama na takmičenju i dala podršku. Čestitke svim takmičarkama koje su se takmičile kao i njihovim trenerima na postignutim uspesima koje su ostvarili, kazao je Filip Vlajić.

 

0 tamara polici filip vlajic i zorana baraktarovic

 

Dizački klub "Dinamo" Pančevo na polju olimpijskog dizanja ove godine je ostvario dobre rezultate. Anđela Tasić osvojila je vicešampionsku titulu na državnom prvenstvu za devojke uzrasta do 18 godina. Tamara i Zorana osvojile su zlatne medalje na prvenstvu Srbije za juniorke odnosno mlađe seniorke. Filip Vlajić je osvojio bronzanu medalju na prvenstvu Srbije za studente. 

Dizanje tegova vaskrsava u Pančevu kao i klub Dinamo koji je prošle godine obnovljen i punom parom nastavlja svoju tradiciju dugu više od 70 godina.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/F.V.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00