nedelja, 12. novembar 2017.  14:02h
Pročitano 1368 puta

Tri prvaka Balkana iz Karate kluba Dinamo

Na prvom Balkanskom školskom prvenstvu u karateu, održanom 10. i 11. novembra u Novom Sadu, karatisti pančevačkog Dinama osvojili su tri zlatne medalje.

Osvojene tri zlatne medalje i dva četvrta i jedno peto mesto bilans su takmičara Karate kluba Dinamo na prvom Balkanskom školskom prvenstvu Osvojene tri zlatne medalje i dva četvrta i jedno peto mesto bilans su takmičara Karate kluba Dinamo na prvom Balkanskom školskom prvenstvu KK Dinamo

Osvojene tri zlatne medalje i dva četvrta i jedno peto mesto bilans su takmičara Karate kluba Dinamo na prvom Balkanskom školskom prvenstvu.

I mesto kadet Darko Spaskovski kategorij minus 57 kg
I mesto kadet Aleksandar Zdešić u katama
I mesto junior Uroš Petrovački u kategoriji minus 61 kg

4 mesto kadet Nikola Ivanović u kategoriji minus 70 kg
4 mesto juniorka Jana Kojčić u kategoriji minus 54 kg
5 mesto kadet Miloš Stefanović u kategoriji minus 63 kg

 

0 darko spaskovski

 

Prvog takmičarskog dana na otvorenom školskom Balkanskom prvenstvu nastupili su kadeti. Talentovani Darko Spaskovski je ponovo potvrdio svoj talenat i trijumfovao u kategoriji do 57 kg. U prvom kolu je bio slobodan a do titule prvaka Balkana došao je pobedama od 4:0 i 5:0.

Nikola Ivanović je osvojio četvrto mesto u kategoriji do 70 kg. Odlično je startovao pobedom od takmičara BiH da bi potom bio poražen u polufinalu takođe od takmičara iz B i H a onda je pobedio prvi meču repasažu da bi nesretno najviše zbog neiskustva pretrpeo minimalni poraz od 1.0 u borbi za bronzanu medalju.

Miloš Stefanović je osvojio peto mesto u kategoriji do 63 kg a u dva meča je poražen sa minimalnim rezultatom od dva takmičara iz B i H.

 

0 zdesic zlato balkansko

 

Aleksandar Zdešić je do titule šampiona Balkana došao sa sigurne četiri pobede protiv takmičara iz Bugarske, Srbije, Slovenije i u finalu protiv kolege iz reprezentacije.

Uroš Petrovački je bio veoma siguran i nije dozvolio nikakakvo iznenađenje a bez problema je savladao protivnike iz B i H i Srbije.

 

0 karate balkansko

 

Drugog dana takmičenja na Balkanskom školskom prvenstvu u Novom Sadu nastupilo je petoro takmičara Karate kluba Dinamo.

Pored osvojene dve zlatne medalje Uroša Petrovačkog i Aleksandra Zdešić odličan nastup imali su i ostali takmičari Dinama.

Juiorka Jana Kojičić je osvojila četvrto mesto u kategoriji minus 54 kg. Ona je u prvom kolu poražena sa minimalnih 1:0 od odlične takmičarke iz Hrvatske da bi u repasažu prvi meč pobedila sa sa sigurnih 3:0 ali je u borbi za bronzanu medalju u samom finišu poražena sa 1:0. Ostavila je odličan utisak ali samo neiskustvo je uticalo da ostane bez medalje.

Najmlađi takmičar Dinama pionir Stefan Stojković nastupio je u katama u konkurenciji 24 takmičara i veću prvom kolu se sastao sa prvakom koji ga je povukao u repasaž ali je Stefan i pored odličnog rada poražen u repasažnoj borbi od starijeg i daleko iskusnijeg takmičara. 

Junior Marko Puljarević se odlično borio ali je u prvom kolu poražen od odličnog takmičara iz B i H .

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/N.K.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00