četvrtak, 9. novembar 2017.  22:55h
Pročitano 2668 puta

Projekat "Jedna mala lopta može pokrenuti svet" (VIDEO)

U okviru pilot projekta „Jedna mala lopta može pokrenuti svet” u Osnovnoj školi „Sveti Sava” u četvrtak, 9. novembra održano je takmičenje timova učenika drugog i trećeg razreda.

U Osnovnoj školi „Sveti Sava” održano je takmičenje timova učenika drugog i trećeg razreda U Osnovnoj školi „Sveti Sava” održano je takmičenje timova učenika drugog i trećeg razreda M.D.

Cilj projekta je promocija mini rukometa, sporta koji se smatra najprilagođenijim za uzrast nižih razreda.

Projekat realizuje Savez za školski sport u Pančevu uz podršku Rukometnog saveza Srbije i rukometnog kluba „Dinamo” iz Pančeva.

 

0 milan petronijevic RSS

 

Koordinator za mini rukomet Milan Petronijević iz Rukometnog saveza Srbije smatra da je dobro što je pokrenuta ovakva akcija, jer sport nije samo bitan radi pravilnog razvoja dece, već i zbog njihove socijalizacije.

Upravo iz tih razloga 2010. godine u saradnji sa Evropskom i Svetskom rukometnom federacijom pokrenuli smo u celoj zemlji projekat „Mini rukomet – Rukomet u škole”, ne bismo li malo osavremenili način i pristup deci kad je u pitanju primena ove sportske igre, objašnjava Petronijević.

 

Untitled 3 copy

 

Vladimir Ristić iz Saveza za školski sport najavio je, ako pilot projekat uspe, osnivanje male mini lige u kojoj bi bilo više pančevačkih škola.

Kroz ovu igru deca savladavaju vođenje lopte, hvatanje, dodavanje, druže se... Učiteljice iz našeg grada su prošle sertifikovanu obuku za mini rukomet, pa će moći da ga sprovode na redovnim časovima s decom do petog razreda.

 

0 dejana maksimovic uciteljica

 

Dejana Maksimović, učiteljica u školi „Sveti Sava”, jedna od polaznica seminara – obuke, kaže da već godinu dana radi prezentaciju rukometa na časovima fizičkog i da su sa deca jedva dočekala takmičenje.

 

Untitled 9 copy

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/M.D./M.M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00