četvrtak, 9. novembar 2017.  22:04h
Pročitano 416 puta

Jedna od četiri elektronske mete i u Pančevu: oprema za unapređenje rezultata

Streljački savez Vojvodine je uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu obezbedio četiri elektronske mete za trening. 

Jedna od četiri elektronske mete i u Pančevu: oprema za unapređenje rezultata G.Malenović

Njihova cene je iznosila milion i 150.000 dinara. Pokrajinski sekretarijat je iz posebnog programa dodelio 400.000 dinara, a ostatak novca za kupovinu meta obezbedio je Savez iz redovnih sredstava koja dobija od Pokrajine i iz sopstvenih sredstava. 

Predsednik Streljačkog saveza Vojvodine Dragan Alimpijević je istakao da je posle izvršene analize rada vojvođanskih klubova odlučeno da mete dobiju sledeći klubovi: Kikinda, Pančevo 1813, „Živko Reljić Zuc“ iz Sremske Mitrovice i Mladost iz Inđije. 

Streljačka družina Novi Sad 1790 koristi deset elektronskih meta nabavljenih uz pomoć Grada, dok je Jedinstvo iz Stare Pazove iz sopstvenih sredstava nabavilo dve elektronske mete, tako da smo onda odlučili da ove četiri mete dobiju ostali klubovi koji, takođe, imaju odlične rezultate, rekao je Alimpijević.

Prezentacija je izvršena na vazdušnom strelištu u Novom Sadu, koje koristi Streljačka družina Novi Sad 1790, a bili su pristuni i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, pomoćnica za sport Aranka Binder, predsednik SSV Dragan Alimpijević i predstavnici klubova koji će dobiti elektornske mete. Sa značajem ovih uređaja bez kojih se današnje streljaštvo i ne može zamisliti pokrajinskog sekretara upoznao je direktor Streljačke družine Novi Sad 1790 Dragan Marković.

Postoje tri varijante elektronskih meta, prva je trening varijanta za koju se ovoga puta odlučio Streljački savez Vojvodine i one su i finansijski najpovoljnije. Ove mete se montiraju na lap top, dok je druga varijanta sa monitorom koju koristi naš klub. Ove za koje se odlučio Savez mogu da se koriste pojedinačno, dok klub varijanta ne može. Ideja je da se čitavo strelište opremi klub metama jednog dana. Za sada imamo deset. Pored ovih postoje i takmičarske mete koje su i najskuplje, rekao je Marković.

Predsednik SSV Dragan Alimpijević je rekao da je ovo prvi korak.

Mi koji radimo na lokalu znamo kako je teško obezbediti infrastrukturu, kao i tehničku opremljenost. Drago nam je što je sekretarijat pokazao razumevanje i pružio podršku za ovu našu akciju. Nadamo se da će se ta akcija nastaviti i narednih godina, a i Savez će se truditi da obezbedi i iz svojih sredstava, kako bismo tehnički opremili i ostale klubove iz Pokrajine. Želja nam je da šampione, osim u Novom Sadu, stvorimo i na lokalu, kazao je Alimpijević i zahvalio se Pokrajinskom sekretarijatu na pomoći.

Pokrajinski sekretar Vladimir Batez je istakao da je streljaštvo sport od posebnog značaja za celu državu.

Streljaštvo ostvaruje vrhunske rezultate na velikim međunarodnim takmičenjima već dugo. Novi Sad je kao streljački centar dao osvajače olimpijskih medalja, a pokrajinski savez vidimo kao partnera za unapređenje ovog sporta. Cilj je da se razviju novi centri u Vojvodini, kao i da se stvore novi stručnjaci i takmičari, a i da se ovaj sport populariše među decom. Ovo je dobar primer kako su na pravi način potrošena namenska sredstva. Žao mi je što nismo uspeli da pomognemo s većim iznosom u ovom trenutku, ali ćemo se potruditi da u narednim godinama podržimo nabavku tehničke opreme i da pratimo tehnološki razvoj kako streljaštva, tako i ostalih sportova u svetu, kazao je Batez i poželeo strelcima da nastave sa vrhunskim rezultatima.

Jedna od elektronskih meta namenjena Pančevu

Siniša Veljković, iz Streljačke družine “Pančevo 1813” kaže da su očekivali elektronsku metu sa više strana, već nekoliko godina, ali su Pokrajinski sekretarijat za sport APV i SS Vojvodine, konačno našli način i obezbedili ovoga puta četiri mete, od kojih zasluženo jedna pripada Pančevu. Obećana je uskoro još jedna od nabavki sledećih godina. 

S obzirom da jedna meta vredi oko 300.000 dinara, zahvaljujemo se svima koji su doprineli da se obezbedi kvalitetniji trening i u Streljačkoj družini “Pančevo 1813”, jer je mi od naših sredstava nikada ne bismo mogli da kupimo. Meta je najpotrebnija vrhunskim strelcima, kojih u Pančevu ima uvek desetak, a svakako najviše našem najboljem strelcu Dejanu Pešiću, koji je najbolji senior puškom u Vojvodini i već više godina je u reprezentaciji Srbije, kaže Veljković. 

Da ne bi zaostajao za svojim rivalima, Dejan Pešić je prethodne tri godine putovao u Beograd i Staru Pazovu na treninge na elektronskim metama koje su tim klubovima nabavilie njihove opštine. 

Pored smanjenja troškova puta na treninge, Dejanu će biti lakše da trenira u svojoj streljani, i za kraće vreme, tako da će moći da pomogne u pripremi i naših mlađih strelaca na elektronskoj meti, kaže Siniša Veljković.

Autor:  G.Malenović/S.V.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00