utorak, 24. oktobar 2017.  07:06h
Pročitano 619 puta

Streljaštvo: Ekipa Pančeva treća na Kupu Vojvodine

Kup Vojvodine ekipno iz serijske vazdušne puške po C programu, održan za vikend u Vrbasu, okupio je šest ekipa, a šestočlana ekipa Streljačke družine “Pančevo 1813” osvojila je treće mesto.

Šestočlana ekipa Streljačke družine “Pančevo 1813” osvojila je treće mesto Šestočlana ekipa Streljačke družine “Pančevo 1813” osvojila je treće mesto SD Pančevo 1813

Za pančevačku ekipu su nastupili po jedan takmičar iz svake kategorije i to: pioniri Teodora Kondić i Aleksa Rakonjac, juniori Anastasia Grujoski i Aleksandar Pavlović i seniori Biserka Gagić i Dalibor Pavlović.

U naredne dve nedelje oni će se pripremati za nastup na Finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije koje će 5. novembra biti sprovedeno u Pančevu u organizaciji SD ''Pančevo 1813''.

Đorđe i ekipa pištoljaša četvrti, a Gabriel i ekipa puškom šesti na Kupu Srbije

Prethodnog vikenda je u Novom Sadu održano prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije iz vazdušnog sportskog oružja, po A programu, na kojem je nastupilo sedam takmičara iz SD ''Pančevo 1813''.

Đorđe Jovčević je sa 543 kruga osvojio četvrto mesto u gađanju iz vazdušnog pištolja u juniorskoj konkurenciji, a medalju je izgubio za samo jedan krug, mada je osvojio važnih sedam bodova za finalni meč. On je znatno pomogao seniorskoj ekipi SD ''Pančevo 1813'' da osvoji četvrto mesto i pet bodova, kao i Jovan Pavlica i Siniša Veljković (umesto Aleksandra Zubovića).

Gabriel Dautović je sa 614,4 krugova osvojio šesto mesto u veoma jakoj konkurenciji seniora, i osvojio pet bodova za finalni meč, i predvodio seniorsku ekipu puškom, sa kojom je osvojio takođe šesto mesto i važna 3 boda. Tome su doprineli Dalibor Pavlović i Aleksandar Pavlović, koji je još junior ali se našao u ekipi umesto Dejana Pešića.

Marija Aleksić je petnaesta juniorka sa 403,8 krugova, ali je šteta što je borbu za bodove izgubila u poslednjoj seriji gađanja, ali će za to imati prilike, na drugom kolu Kup SSS koje će biti održano 18. novembra u Smederevu. Pre toga Marija će nastupiti i na međunarodnom turniru ''Olimpijske nade'' u Njitri, u sastavu ekipe kadetkinja i mlađih juniorki SS Vojvodine.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00