ponedeljak, 23. oktobar 2017.  06:26h
Pročitano 1318 puta

Atletika: Ljupčo Cvetkoski na čelu sekcije za sprint, preponsko i štafetno trčanje

Nedavno je održan sastanak Upravnog odbora Atletskog saveza Srbije.  

Mile Ugren i Ljupče Cvetkoski Mile Ugren i Ljupče Cvetkoski AK Dinamo

Na ovom sastanku doneto je nekoliko važnih odluka koje će atletiku u Srbiji podići na viši nivo.

Jedna od tih odluka podrazumeva formiranje stručnog saveta po grupama atletskih disciplina. Pored toga, oformljen je stučni štab i odabrani su supervizori koji će voditi atletske kampove i savetovati trenere. Za svaku grupaciju disciplina, Savez je imenovao po dvoje najboljih trenera. Komisijom će predsedavati Goran Obradović, trener naše najuspešnije atletičarke Ivane Španović. Prof. Ljupčo Cvetkoski, dugogodišnji trener u atletskom klubu „Dinamo“ iz Pančeva zajedno sa Mirom Stojanović, odabran je da vodi sekciju za sprint, preponsko i štafetno trčanje.

Filip Vlajić, trener Atletskog kluba Dinamo kaže da je klub ponosan što je Atletski savez odabrao našeg trenera Ljupčeta Cvetkoskog da bude član sekcije za sprint, štafetno i preponsko trčanje. 

Ovakva odluka je takoreći bila i očekivana. Ljupčo je u atletici aktivan punih 36 godina. Funkciju trenera u klubu obavlja od 1996. godine. Na odluku saveza da njega odaberu kao člana komisije, svakako da je najviše doprineo uspeh sa atletičarkom Zoranom Barjaktarović. Ona je do sada u svojoj sportskoj karijeri osvojila 30 zlatnih medalja sa državnih prvenstava i kupova u svim uzrastnim kategorijama, učestovala je i na Balkanskim, Mediteranskim, Evropskim i svetskim takmičenjima gde je takođe ostvarivala značajne rezultate. Pored Zorane, brojni su državni reprezentativci i osvajači medalja prošli kroz rad sa Ljupčetom Cvetkoskim. Tri puta je bio proglešen kao najbolji trener ranijih godina od strane atletskog saveza Srbije, objasnio je Vlajić.

 

ljupce cvetkoski i zorana barjaktarovic

 

Vlajić još dodaje da atletičari Dinama s nestrpljenjem čekaju da počne izgradnja atletske staze u našem gradu. Po vrednovanju uspešnosti od strane saveza, atletski klub „Dinamo“ se trenutno nalazi na 6. mestu. 

Imajući u vidu da u Srbiji postoji više od 90 aktivnih klubova svakako da smo ponosni na rezultat i uspeh koji smo zajedničkim radom postigli. Pre svega ovde bih istakao takmičare, potom trenere kao i ljude iz Uprave kluba. Nadamo se da nam slede neka bolja vremena i uspešnija po razvoj atletike u našem gradu, zaključio je Filip Vlajić.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/F.V.
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Komentari  

0 #1 Aca 24-10-2017 07:25
Čestitke Cvele, zasluženo!
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00