ponedeljak, 16. oktobar 2017.  08:07h
Pročitano 1039 puta

Medalje i za Pančevce: Sandri Smilevski zlato, Vladimiru Petkoviću srebro

Među osvajačima medalja na Svetskom kupu u fitnesu i bodibildingu održanom 15. oktobra u Pančevu je i dvoje naših sugrađana: Sandra Smilevska i Vladimir Petković.

Detalj s takmičenja: apsolutna kategorija muškarci Detalj s takmičenja: apsolutna kategorija muškarci Fleks Fitnes Klub

Predstavnici domaćina ovog velikog takmičenja, Fleks Fitnes kluba iz Pančeva, Sandra Smilevska osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 168 cm, a Vladimir Petković srebrnu medalju u kategoriji fitness class 1.

 

SANDRA SMILEVSKI Prvo MESTO U KATEGORIJI MODEL FITNES DO 168 CM

Na slici: Sandra Smilevska, Pančevo, I mesto u kategoriji model, do 168 cm

 

Na Svetskom kupu na kojem je učestvovalo oko 400 takmičara iz 17 zemalja, titula apsolutnog pobednika pripala je takmičaru iz Turske. U pitanju je Ali Kemal Kose.

 

apsolutni pobednik ALI KEMAL KOSE iz Turske

Na slici: Milan Kostić, Flex Fitnes Klub i Ali Kemal Kose iz Turske, apsolutni pobednik

 

Inače, turska reprezentacija bila je najbrojnija na takmičenju sa prijavljevnih više od 50 takmičara.

Milan Kostić, organizator takmičenja kaže da to ne treba da čudi, jer Turska, kao i Liban i Azerbejdžan dosta ulažu iz nacionalnih budžeta u razvoj sporta, posebno u gimnastiku, fitness i bodibilding. 

Svetski kup u fitnesu i bodibildingu održan je u Kulturnom centru Pančevo. Takmičari iz 17 zemalja bili su podeljeni u 25 muških i 12 ženskih kategorija.

Na samom otvaranju uručene su plakete - znak zahvalnosti svima koji su zaslužni za uspešno organizovano takmičenje, kao i prijateljima, bivšim i sadašnjim sportistima i sportskim radnicima. Takmičenje je zvanično otvorila gradska menadžerka Maja Vitman.

 

VLADIMIR PETKOVIC DRUGO MESTO U KATEGORIJI FITNES KLAS 1

Na slici: Vladimir Petković, Pančevo, II mesto u kategoriji fitnes klas 1

 

Milan Kostić, potpredsednik Nacionalne fitnes asocijacije Srbije, izjavio je da je izuzetno zadovoljan kako je prošlo takmičenje i da će se truditi da se što više takmičenja održava u Pančevu i ubuduće.

Ovo je sigurno jedan od najvećih spektakala organizovan ikada na Balkanu. Imali smo tatami na bini, zatim tatami iza bine da se takmičari pripremaju. Dobili smo pohvale od svetske fitness federacije. Svaki detalj je ispoštovan, a veoma su zahtevni standardi za održavanje ovakvog, svetskog takmičenja. Po prvi put smo imali Fit Kid – svetsko prvenstvo u dečjem fitnesu koji je organizovan u čak 48 dečjih kategorija od 3 do 18 godina, a bilo je više od 250 takmičara, kaže Milan Kostić.

Oko 80 % takmičara bilo je smešteno po Beogradu i bilo je veoma zahtevno realizovati kompletan program u dva dana: 14. oktobra Svetsko prvenstvo u dečjem fitnesu i 15. oktobra Svetski kup u fitnesu i bodibildingu.

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo kaže da je za grad ova manifestacija od velikog značaja, posebno kada se uzme u obzir činjenica da je u ta dva dana boravilo oko 400 takmičara iz 17 zemalja.

Svaka sportska manifestacija ovakvog tipa je značajna za Pančevo jer okuplja veliki broj učesnika. Grad je imao prihoda, a u ta dva dana po raznim medijima i društvenim mrežama otišla je lepa slika iz Pančeva. I takmičari su odneli pozitivne utiske kući iz našeg grada. Dosta stranih medija je objavilo da je u toku Svetsko takmičenje u gradu nadomak Beograda. Takmičari su imali priliku da vide Beograd i Pančevo. Sve zajedno utiče na kreiranje lepe slike o našem gradu. Ovo je samo jedan primer kako bi trebalo da i ubuduće realizujemo sportske manifestacije, jer su važne ne samo za sport, već i za turizam i ekonomiju Pančeva, mišljenja je Stoilković.

Takmičenje u bodibildingu i fitnessu je organizovao Milan Kostić iz Fleks fitness kluba, uz podršku Grada Pančeva i Turističke organizacije Pančevo.

 

FIT KID

Na slici: detalj s Svetskog prvenstva u dečjem fitnesu Fit kid održanom 14. oktobra u Pančevu

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00