utorak, 12. septembar 2017.  08:08h
Pročitano 596 puta

Zorana Barjaktarović među najuspešnijim atletičarima

Statističari atletskog saveza Srbije objavili su tokom vikenda listu najuspešnijih klubova i pojedinaca po kriterijumina učešća i uspešnosti na reprezentativnom nivou.

Naša atletičarka Zorana Barjaktarović nalazi u pojedinačnoj konkurenciji odmah iza neprikosnovenih Ivane Španović i Amele Terzić, zajedno sa Tamarom Salaški Naša atletičarka Zorana Barjaktarović nalazi u pojedinačnoj konkurenciji odmah iza neprikosnovenih Ivane Španović i Amele Terzić, zajedno sa Tamarom Salaški AK Dinamo

Atletski klub Dinamo Pančevo ponovo može biti ponosan jer se nalazi među 5-6 najuspešnijih klubova u Srbiji. 

Trener prof.Ljupčo Cvetkoski kaže da sa ponosom možemo istaći da se naša atletičarka Zorana Barjaktarović nalazi u pojedinačnoj konkurenciji odmah iza neprikosnovenih Ivane Španović i Amele Terzić, zajedno sa Tamarom Salaški. 

Zorana Barjaktarović je svojim ovogodišnjim nastupima skrenula pažnju na sebe čak i u Evropskim okvirima a od svih pomenutih atletičarki je mnogo mlađa.

Zorana Barjaktarović je četvorostruki seniorski prvak Srbije. Najbrža sprinterka Srbije i u dvorani i na otvorenom. Nepobeđena u Srbiji pune dve godine na svim takmičenjima. 

Proglašena je za najbolju atletičarku Srbije za mlađe seniore 2016. godine a gotovo je izvesno da će tu titulu poneti i ove 2017. godine.

Ispunila je rezultatski kriterijum Olimpiskog komiteta Srbije za sportistu međunarodnog razreda.

Ušla je u pet najbržih sprinterki Srbije u obe najkraće sprinterske discipline svih vremena. 

Ostaje samo žal zbog neugodne povrede posle sjajne trke na ekipnom seniorskom prvenstvu Evrope na 100 m na kojem je podelila prvo mesto sa devojkom iz Slovačke, kojoj su dva hiljadita dela sekunde ipak donela zlato. Posle te trke  nije mogla da ispuni naš glavni ovogodišnji cilj a to je obaranje oba državna rekorda na 100m i 200m kao i osvajanje medalje na pojedinačnom prvenstvu Evrope za mlađe seniore, kaže Cvetkoski.

 

17555361 1861376944109638 341490905 n

 

Zorana Barjaktarović oko sebe ima sada stručni tim koji je možda i najkvalitetniji na Evropskom kontinentu.

Ona je svojim rezultatima skrenula pažnju na sebe tako da stižu pozivi iz mnogobrojnih Evropskih zemalja i traže njeno učešće na njihovim mitinzima.

Da podsetimo čitaoce da je ona nepobeđena ove godine ne samo u Srbiji nego i na Balkanskom poluostrvu. Pobedila je u obe trke na otvorenom prvenstvu Slovenije u Slovenskoj Bistrici istrčavši rekord mitinga, pobedila je na velikom međunarodnom mitimgu u Zenici ponovo sa rekordom mitinga, četvorostruki je državni prvak Srbije. Učestvovala je na jednom mitingu Velike nagrade Srbije i tu je ostvarila pobedu.

Sjajna sezona Zorane Barjaktarović koja samo daje svima nama koji radimo sa njom a najviše njoj samoj novu veliku snagu da sledeće atletske sezone bude možda i najuspešnija atletičarka Srbije. Njeno vreme tek dolazi tako da su nam mnogi sponzori već najavili aktivnije učešće u realizaciji ambicioznog projekta za 2018. godinu, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Grad Pančevo se sada ponosi njome a tek će sledećih godina proslavljati njene prave uspehe.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00