nedelja, 10. septembar 2017.  20:32h
Pročitano 791 puta

Pet medalja na Prvenstvu Vojvodine za pančevačke atletičare

Na Prvenstvu Vojvodine za starije pionire i pionirke, održanom danas u Novom Sadu na stadionu „Karađorđe“ nastupili su i takmičari iz Pančeva. 

Atletski klub „Dinamo“ predstavljali su Aleksa Živanov, Strahinja Stevšić i sestre Anastasija i Marija Mrkela i prof. Ljupčo Cvetkoski Atletski klub „Dinamo“ predstavljali su Aleksa Živanov, Strahinja Stevšić i sestre Anastasija i Marija Mrkela i prof. Ljupčo Cvetkoski AK Dinamo

Atletski klub „Dinamo“ predstavljali su Aleksa Živanov, Strahinja Stevšić i sestre Anastasija i Marija Mrkela, a osvojili su pet medalja. Ekipu je predvodio trener prof. Ljupčo Cvetkoski. 

Aleksa Živanov nastupio je u discilinama 100 m i 300 m. U trci na 100 m osvojio je srebrnu medalju, dok je u trci na 300 m kao prvoplasirani prošao kroz cilj i osvojio je zlatnu medalju.

U konkurenciji pionira u trci na 800 m Strahinja Stevšić osvojio je treće mesto. 

Još jednu bronzanu medalju osvojila je Anastasija Mrkela u trci pionirki na 300 m, dok je njena sestra Marija Mrkela u trci na 600 m osvojila srebrnu medalju. 

Filip Vlajić, jedan od trenera Atletskog kluba Dinamo kaže da su zadovoljni nastupom svojih takmičara na prvenstvu Vojvodine. 

Aleksa Živanov i Anastasija Mrkela su istaknuti takmičari našeg kluba, oni su kao stariji pioniri osvajali medalje i na juniorskim takmičenjima. Strahinja i Marija su i dalje mlađi pioniri i njima je ovo takmičenje kao i takmičenje prethodnog vikenda poslužilo kao uvertira i priprema za nastup na Državnom prvenstvu za mlađe pionire i pionirke koje je na programu narednog vikenda. Naš klub ima jaku pionirsku školu i uvek smo tradicionalno osvajali medalje na svim državnim prvenstvima u svim uzrastnim kategorijama. Strahinja je ove godine u februaru postao državni prvak u dvorani na 800 m dok je  Marija na istom takmičenju postala vicešampionka države na 600 m. Rezultati koje oni postiži zaista su vredni pažnje. Pored njih imamo još dosta kandidata od kojih očekujemo dobar nastup narednog vikenda, kaže Filip Vlajić.

 

21585567 10210358450893422 1167447277 o

 

Sledeći nastup članova pančevačkog AK „Dinamo“ očekuje se narednog vikenda kada će se održati Prvenstvo Srbije u kategoriji mlađih pionira i pionirki.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/F.V.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00