četvrtak, 3. avgust 2017.  20:26h
Pročitano 1426 puta

Odložena Fijakerijada u Jabuci zbog vrućine

Međunarodna fijakerijada u Jabuci, koja je trebalo da bude održana u petak, 4. avgusta, odložena je za 12. avgust zbog najavljenih visokih temperatura. 

Boris Mijalkovski i Jovica Paunovski na konferenciji za novinare Boris Mijalkovski i Jovica Paunovski na konferenciji za novinare Pančevo.MOJKraj.rs

Jovica Paunovski, član Saveta MZ Jabuka kaže da je prijavljeno oko 50 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske, koji žele da sa svojim zapregama prodefiluju na stadionu FK Jugoslavija na 6. Fijakerijadi. 

Fijakerijada se tradicionalno organizuje u okviru obeležavanja seoske slave Ilinden zahvaljujući ergeli Veličković iz Jabuke. Pozivam sve sugrađane kad god mogu nek svrate do ergele jer je ona uvek otvorena za posetioce, kazao je Paunovski.

Ergela "Veličković" u Jabuci broji 86 konja i nalazi se na četvrtom mestu među ergelama po broju grla u Srbiji. 

 

boris mijalkovski u ergeli

Na slici: Boris Mijalkovski, u ergeli "Veličković" u Jabuci; Privatna arhiva

 

Boris Mijalkovski, predstavnik ergele i dugogodišnji uspešni takmičar kaže da se ove godine na manifestaciji očekuje 50 zaprega a da će konkurencija biti jaka.

Imaćemo organizovano takmičenje u dve discipline: dvopreg i četvoropreg. U Jabuci će u revijalnom delu biti održano takmičenje dvoprega i četvoroprega kada će se ocenjivati kompletan izgled zaprege, i takmičenje dvoprega i četvoroprega u preciznoj vožnji kroz kapije ili čunjeve, kaže Mijalkovski.

Najveći konkurenti su mu takmičari iz Stapara, Dobanovaca i Pećinaca, ali se Mijalkovski nada dobrom plasmanu pred domaćom publikom.

Šesta Fijakerijada u Jabuci počeće u 14 sati na stadionu FK Jugoslavija u subotu, 12. avgusta.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00