četvrtak, 27. jul 2017.  18:42h
Pročitano 1790 puta

U toku prijave za Osmu “Eko regatu Tamiš”

Grad Pančevo u saradnji sa Opštinom Opovo i ove godine organizovaće manifestaciju pod nazivom „Eko regata Tamiš“, od 18. do 20. avgusta. 

Osma „Eko regata Tamiš“ od 18. do 20. avgusta biće održana na potezu Pančevo – Jabuka – Glogonj- Sefkerin – Opovo Osma „Eko regata Tamiš“ od 18. do 20. avgusta biće održana na potezu Pančevo – Jabuka – Glogonj- Sefkerin – Opovo Grad Pančevo

Ideja regate je da se uz podizanje svesti građana o potrebi zaštite reke od zagađenja izvrši i promocija reke Tamiš kako bi se proglasio njen status u „Državni plovni put“ od Pančeva do Opova, kao i promocija potencijala Tamiša za nautički turizam i razvoj održivih vidova turizma na potezu od Pančeva do Opova.

Regata je podržana od strane Republičke direkcije za vode, resornih Ministarstava (vodni saobraćaj), Pokrajinskog sekretarijata za privredu, Privredne komore Srbije, Grupacije za nautičku privredu i nautički turizam NATUS i Grupacije za manifestacioni turizam pri Privrednoj komori Srbije.

Predviđena maršuta Eko regate Tamiš je Pančevo – Jabuka – Glogonj - Sefkerin – Opovo i tokom putovanja biće organizovana predavanja i prezentacije, sakupljanje sekundarnih sirovina (PET ambalaže) i čišćenje vodenog ogledala na mestima predviđenim za zadržavanje i druženje i opuštanje regataša u večernjim časovima na plaži u Glogonju i marini sa čardom u Opovu.

Eko regata Tamiš je prilika da Pančevo pokaže da želimo da brinemo o našim rekama, da podignemo ekološku svest onih koji izlaze na obalu, prvenstveno u Pančevu, Jabuci, Glogonju i Opovu i svim mestima uz Tamiš i uzvodnije, navodi se u saopštenju Gradske uprave Pančevo.

 

0 eko regata prosle godine

 

Tamiška regata na najbolji način spaja turizam i ekologiju, a učesnici regate se mogu upoznati sa nekim skrivenim mestima na reci, uživati u vožnji i druženju uz edukaciju svog podmlatka da zavole reku, da je čuvaju i neguju.

Zainteresovani za učešće u regati potrebno je da se prijave popunjavanjem formulara koji je potrebno poslati do 14. avgusta na adresu: Gradska uprava grada Pančeva, Sekretarijat za privredu i ekonomski razvoj, Trg Kralja Petra I 2-4, kancelarija 306 ili u elektronskoj formi na e – mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt osoba za sve informacije je koordinator Manifestacije - Milorad Timčenko, tel. 013/308-881 ili 064/866-2412.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00