petak, 7. jul 2017.  12:40h
Pročitano 1721 puta

U Pančevu predstavljen kamp vodenih sportova

Proslavljeni srpski vaterpolista Nikola Rađen posetio je danas Pančevo u okviru programa promocije letnjeg kampa vodenih sportova “Number One”. 

Proslavljeni srpski vaterpolista Nikola Rađen posetio je Pančevo u okviru programa promocije letnjeg kampa vodenih sportova “Number One” Proslavljeni srpski vaterpolista Nikola Rađen posetio je Pančevo u okviru programa promocije letnjeg kampa vodenih sportova “Number One” Pančevo.MOJKraj.rs

Sa Rađenom i njegovim saradnicima razgovarali su gradonačelnik Saša Pavlov i Aleksandar Stevanović, član Gradskog veća zadužen za stambeno-komunalne poslove, Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza, Dejan Perić, generalni sekretar Sportskog saveza i Predrag Stojadinov, direktor JKP “Mladost”, kao i predstavnici Vaterpolo kluba “Mladost” Pančevo.

Nikola Rađen kaže da je osnovna ideja kampa da se vaterpolo proširi po celoj Srbiji zbog čega je on lično obišao više od dvadeset gradova, među kojima je i Pančevo.

U Pančevu smo naišli na domaćinsku atmosferu i dobar prijem kod gradonačelnika. Nadamo se da ćemo sledeće godine imati prilike da ugostimo dosta dece i iz Pančeva na kampu, na kojem će s decom raditi najbolji treneri i najbolji vaterpolisti Srbije. Takođe, učesnici našeg kampa imaće priliku da upoznaju i druge uspešne sportiste – košarkaše, odbojkaše, rvače. Ovo je jedinstven kamp koji do sada niko nije radio na ovakav način, kazao je Rađen.

 

IMG 20170707 094536

 

Gradonačelnik smatra da će zainteresovanost za kamp biti na visokom nivou ne samo zbog toga što Pančevo ima šampione i perspektivne mlade sportiste u vodenim sportovima, već i zbog toga što kamp vode sportisti koji su proneli slavu vaterpola na svetskom nivou. Istakao je da kamp treba podržati jer organizatori pokušavaju da postave organizaciju sporta na jedan moderniji način za šta naš grad ima kapaciteta, a i izdvaja ozbiljna sredstva za razvoj sporta uopšte.

Imamo odlične mlade vaterpoliste, ali je tu i plivanje i naša Anja Crevar koja osvaja vrhunske rezultate ovih dana, tako da jedan ovakav kamp treba približiti našoj deci. Kolika će biti zainteresovanost, stvar je ličnog opredeljenja. Pošto će svi značajniji vaterpolisti Srbije biti na kampu, verujem da će taj detalj biti od presudnog značaja za odluku o učestvovanju na kampu, mišljenja je Pavlov.

 

pavlov i radjen

 

U cilju promocije kampa u utorak, 11. jula u 18 časova, na otvorenom bazenu u Pančevu održaće se prijateljska vaterpolo utakmica između kluba “Number One” koji će predvoditi Nikola Rađen i vaterpolista kluba “Mladost”. Rađen i njegovi saradnici zbog toga su s gradonačelnikom obišli i gradski otvoreni bazen.

Pozivamo sve Pančevce i ljude iz okoline da dođu u utorak na gradski bazen, da vide jedan pravi vaterpolo spektakl, kakav ćemo napraviti, kazao je Nikola Rađen.

U međunarodnom kampu “Number One” više od 170 mališana iz Srbije, regiona, ali i Australije, Austrije, Novog Zelanda, Izraela, imaće priliku da treniraju vaterpolo uz legende vaterpola Dragana Ivkovića, Igora Gočanina, Igora Milanovića, Dejana Savića.

Kamp će se održati u Vrnjačkoj Banji u periodu od 15. jula do 12. avgusta u četiri smene, a namenjen je deci od 7 do 16 godina.

Više informacija o kampu možete pročitati i na sajtu www.numberone.rs

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00