ponedeljak, 12. jun 2017.  21:08h
Pročitano 1533 puta

Sportske igre mladih održane i u Pančevu

Pančevo je danas, četvrtu godinu zaredom, bilo domaćin Sportskih igara mladih Srbije, a pre početka takmičenja upaljen je plamen Igara na Sportskom centru “Mladost”.

Baklju na ovim Igrama u Pančevu ove godine nosio je mladi šahista Marko Milanović, a plamen je upalio zajedno sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim, Ivanom Jovanović i Slobodanom Bitevićem Baklju na ovim Igrama u Pančevu ove godine nosio je mladi šahista Marko Milanović, a plamen je upalio zajedno sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim, Ivanom Jovanović i Slobodanom Bitevićem SIM

Na terenima Sportskog centra Mladost okupilo se nekoliko hiljada dece od 6 do 14 godina, igre su nakon paljenja plamena počele i dečaci i devojčice na različitim lokacijama družili su se i takmičili u devet sportova: između dve vatre, malom fudbalu, odbojci, tenisu, šahu, rukometu, stonom tenisu, basketu 3x3 i odbojci na pesku.

Baklju na ovim Igrama u Pančevu ove godine nosio je mladi šahista Marko Milanović, a plamen je upalio zajedno sa gradonačelnikom Pančeva, Sašom Pavlovim, predsednikom SIM Srbije Ivanom Jovanović i najboljim karatistom Srbije Slobodanom Bitevićem, koji obavlja i funkciju predsednika Sportskog saveza Pančeva.

 

0 igre izmedju

 

Ivana Jovanović je istakla da je Pančevo grad sporta, što je pokazao danas ali i puno puta do sada. 

Puno mi je srce kada vidim ovoliko dece da su došla da se druže i takmiče. Ima li šta lepše od ovoga. Hvala svim našim koordinatorima i partnerima, utisci su sjajni. Hvala i gradonačelniku Pavlovu, koji voli sport i pomaže sportistima ovog grada, rekla je Jovanović.

 

0 kosarka

 

Svetski karate šampion Slobodan Bitević bio je oduševljen Igrama u Pančevu.

Sportski savez će uvek podržavati ovakve akcije koje za promociju imaju zdrav navin života i prave životne poruke. Sportske igre mladih su se po ko zna koji put pokazale kao sjajne i igre koje deca najviše vole. Pančevo itekako ulaže u mlade a želimo da sledeće godine budemo grad koji će da obori rekorde po broju dece na ovim sjajnim Igrama, istakao je Bitević.

 

0 sahisti sportske igre

 

Igre su organizovane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svetske fudbalske federacije. 

Sportske igre mladih održane su po prvi put 1996. godine sa glavnim ciljem da omoguće osnovcima i srednjoškolcima učešće u organizovanim sportskim takmičenjima i drugim besplatnim aktivnostima tokom leta. 

 

o pune tribine

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/SIM
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00