ponedeljak, 15. maj 2017.  10:36h
Pročitano 2305 puta

Odbojka: Bronza za juniorke Dinama na Prvenstvu Srbije

Na finalnom turniru Prvenstva Srbije u odbojci za juniorke igračice pančevačkog ŽOK “Dinamo” osvojile su bronzanu medalju, nakon što su u meču za treće mesto savladale “Jedinstvo” iz Užica sa 3:1.

Juniorke Dinama zauzele su treće mesto i osvojile bronzanu medalju Juniorke Dinama zauzele su treće mesto i osvojile bronzanu medalju www.ossrb.org

Crvena zvezda je osvojila titulu prvaka Srbije pošto je u finalu pobedila Jedinstvo iz Stare Pazove sa 3:1.

Finalni turnir Prvenstva Srbije za juniorke održan je za vikend u Staroj Pazovi, a osvajanjem drugog mesta u Vojvodini, u završnicu turnira plasirale su se i juniorke pančevačkog Dinama.

Na finalnom turniru učestvovalo je 12 ekipa koje su bile podeljene u četiri grupe sa po tri ekipe. U grupi sa Dinamom, još su bili Železničar iz Lajkovca i Leskovac iz istoimenog grada. U poslednjem trenutku, ekipa iz Leskovca je odustala i nju je zamenila ekipa iz Beograda - Laki Star.

U grupi, Dinamo je prvog dana odigrao obe utakmice, obe rešio maksimalnim rezultatom - 3:0 u svoju korist i plasirao se u polufinale. Kao i prošle godine, prepreka ka finalu bila je ekipa Crvene Zvezde. Prošlogodišnje polufinale Dinamovke su rešile u svoju korist, ali na žalost ovoga puta Crvena Zvezda je daleko motivisanija ušla u meč i rešila maksimalnim rezultatom 3:0. Pre utakmice male lavice su slovile za favorita, ali to nisu dokazale na terenu, pa su pretrpele ubedljiv poraz.

U borbi za treće mesto naše Pančevke sastale su se sa neugodnom ekipom “Jedinstva” iz Užica. Povele su Užičanke 1:0, ali to je bilo sve što su uradile do kraja meča. Dinamovke preuzimaju inicijativu i na kraju je rezultat bio 3:1 i bronza za Pančevke.

Na turniru su bili treneri: Slobodan Radivojević i Ivan Marković, a nastupile su: Daša Mihailović, Sanja Đurđević, Milica Sekulić, Milica Jovanović, Vanja Stanić, Jelisaveta Kojadinović, Tijana Stojković, Vanja Simeunović, Katarina Marisavljević, Sara Đurić, Jana Ćuk, Dina Solomun, Vladana Tekijaški i Nevena Ristić.

Prvo mesto pripalo je Crvenoj Zvedi, drugo domaćoj ekipi Jedinstva, a Dinamovke su bronzane.

Od pojedinačnih nagrada, za najboljeg libera turniraproglašena jeDinamova juniorska reprezentativka, Sanja Đurđević.

Pre devet godina u Subotici na završnom finalnom turniru, Dinamo je takođe bio treći, ali bio je predvođen Milenom Rašić, Bojanom Marković, Tanjom Sredić, Jelenom Petrov, Vesnom Sekulić, Milicom Bezarević, Draganom Divac i dr.

Milena Rašić je sada u ekipi koja je Evropski i svetski prvak, Bojana Marković je prvak Francuske sa ekipom Muluza, Tanja Sredić je internacionalac u Poljskoj, Vesna Sekulić je u Rumuniji, Milica Bezarević u Italiji, Jelena Petrov je pobednik Kupa Srbije…

Dokle će da dogura ova nova generacija, vreme će da pokaže.

Autor:  S.Salontin
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00