subota, 29. april 2017.  10:37h
Pročitano 3571 puta

Veliki uspeh dolovačke škole rukometa

Dolovci su ovog proleća još jednom pokazali veliki kvalitet njihove rukometne škole.

Na međuokružnom školskom prvenstvu ženska ekipa osnovne škole „Aksentije Maksimović” osvojila je prvo mesto i plasirala se na završno republičko takmičenje Na međuokružnom školskom prvenstvu ženska ekipa osnovne škole „Aksentije Maksimović” osvojila je prvo mesto i plasirala se na završno republičko takmičenje N.R.

Na međuokružnom školskom prvenstvu ženska ekipa osnovne škole „Aksentije Maksimović” osvojila je prvo mesto i plasirala se na završno republičko takmičenje, dok su njihovi drugari iz klupa osvojili treće mesto u muškoj konkurenciji.

I ovog proleća započet je još jedan ciklus školskog rukometnog takmičenja. Najpre su upriličena opštinska takmičenja. Dolovci su bili domaćini ekipama osnovnih škola sa teritorije Grada Pančeva. I dečaci i devojčice iz Dolova osvojili su prva mesta na ovom nivou takmičenja i plasirali se na međuopštinsko takmičenje. Dolovo je opet bilo domaćin i ovog nivoa takmičenja za dečake osnovnoškolskog uzrasta, gde su dolovački mladi rukometaši bili prvi i plasirali se na međuokružno takmičenje.

 

ZLATNE DEVOJČICE NA TERENU

 

Mlade dolovačke rukometašice svoj put ka međuokružnom takmičenju tražile su u Jabuci gde je upriličeno međuopštinsko takmičenje za devojčice osnovnoškolskog uzrasta i južnobanatskog okruga. I one su pobedama i osvajanjem prvog mesta na ovom nivou izborile plasman na međuokružno takmičenje.

 

BRONZANI DEČACI.NA TERENU

 

Međuokružno takmičenje za rukometaše osnovce upriličeno je u Beogradu u Areni. Sastale su se četiri najbolje ekipe iz Južnobanatskog, Novosadskog, Zrenjaninskog i Beogradskog okruga i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Devojčice iz Dolova najpre su u polufinalu pobedile ekipu osnovne škole „Petar Kočić” iz Temerina, dok su u finalu bile bolje od svojih vršnjakinja iz beogradske osnovne škole „Pavle Savić”. 

Pobedom na ovom nivou takmičenja mlade dolovačke rukometašice izborile su plasman na završno republičko takmičenje, koje će se igrati 9. i 10. maja u Karatašu kod Kladova, gde je jedna od prethodnih rukometnih generacija dolovačkih rukometašica, 2013. godine već osvojila prvo mesto u državi.

 

ZLATNE DEVOJKE 2

 

Dres dolovačke osnovne škole ovoga puta nose: Bojana Antić, Ivana Branković, Tijana Lazarov, Ivana Čolaka, Aleksandra Đorđević, Anđela Novakov, Marija Rakidžić, Dejana Pejčić, Sofija Lazović, Sabrina Jović, Vladana Kuzmanović i Maša Stojiljković a sve pod budnim okom trenera i profesora Vladimira Vemića.

 

BRONZANI DEČACI.2

 

Vemić je vodio i mlade rukometaše, kojima je zafalilo malo sreće da se plasiraju na republičko takmičenje, ali je i treće mesto na međuokružnom takmičenju veliki uspeh. Bronzani dolovački dečaci postali su: Aleksandar Pešterac, Aleksa Bečenjak, Đorđe Čojbašić. Mihajlo Stojanović, Aleksa Pešterac, Uroš Stojiljković, Đorđe Rančić, Đorđe Stojanović, Mateja Milovanović, Vladimir Dimitrijev, Dušan Belja, Ignjat Dimitrijev i Ivan Stefanov.

Dolovački rukomet već decenijama ima velike rezultate. I muška i ženska seniorska ekipa ove godine igraju Drugu Srpsku ligu, a raduje činjenica da dolaze nove mlade snage koje će nastaviti dobru tradiciju dolovačke rukometne škole.

 

BRONZANI DEČACI

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00