petak, 21. april 2017.  11:08h
Pročitano 1266 puta

Kineski fudbaleri na prijemu kod gradonačelnika Pančeva

Povodom posete fudbalera iz kineskog grada Tjencin (Tianjin) gradu Pančevu i saradnje sa pančevačkim Fudbalskim klubom “Železničar” organizovan je svečani prijem kod gradonačelnika Pančeva.

U kineskoj delegaciji bili su i predstavnici kluba i sportskog saveza cele regije Tjencin, koji su kineski superligaši U kineskoj delegaciji bili su i predstavnici kluba i sportskog saveza cele regije Tjencin, koji su kineski superligaši Pančevo.MOJKraj.rs

U kineskoj delegaciji bili su i predstavnici kluba i sportskog saveza cele regije Tjencin, koji su kineski superligaši.

Gradonačelnik Saša Pavlov kaže da je za grad Pančevo bitno da predstavnici sportskog saveza kineske pokrajine Tjencing vide i upoznaju sportsku infraksturu Pančeva. 

 

0 pavlov i kinezi

 

Dobri odnosi sa Narodnom Republikom Kinom su jako bitni za naš grad, posebno što se dalje saradnje u sportu tiče. Ova poseta je u sklopu jedne mnogo šire posete. Reč je o trećoj pokrajini po broju stanovnika u Narodnoj Republici Kini. Njihovi predstavnici ovde borave već mesec dana, u Borči se pripremaju, igraju više pripremnih utakmica, reč je mlađoj selekciji ispod 20 godina. Kako oni kažu došli su u Srbiju da nauče, odnosno usavrše njihov model igranja fudbala i drago mi je što je jedna od tačaka Pančevo. Na takav način uvažavaju sportski kvalitet koji naši klubovi ovde imaju, ocenio je Pavlov.

0 fk kina i zelenznicar

 

Predstavnici kineske reprezentacije kažu da su veoma srećni što su u našem gradu i kažu da su oduševljeni Pančevom.

Čuo sam od gradonačelnika da u Pančevu živi dosta Kineza i voleo bih da ih vidim sutra na utakmici i da zajedno navijaju i za Železničar i za Tjendjin. Rezultat utakmice će biti u drugom planu, rekao je Qiao Shi Biao, direktor fudbalskog saveza Tjecina.

Nakon sastanka delegacija sportista iz Kine obišla je halu sportova na Strelištu i balon halu i terene. 

Pančevački i kineski klub igraće u subotu, 22. aprila u 16 časova prijateljsku utakmicu u našem gradu na Sportskom centru “Mladost”.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00