petak, 31. mart 2017.  17:08h
Pročitano 1919 puta

Počinje program “Sport u škole”

Javnim sportskim časom u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Pančevu najavljen je program “Sport u škole”, koji će se realizovati u šest osnovnih škola na teritoriji Pančeva.

Javnim sportskim časom u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Pančevu najavljen je program “Sport u škole” Javnim sportskim časom u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Pančevu najavljen je program “Sport u škole” Grad Pančevo

Prvom javnom času prisustvovali su gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje mr Tatjana Božić i Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančeva.

Na osnovu odluke komisije za dodelu sredstava u oblasti školskog sporta na nivou lokalne samouprave, Savezu za školski sport Pančeva su dodeljena sredstva za realizaciju projekta „Sport u škole“ za šest osnovnih škola na teritoriji Pančeva. Povećan budžet ove kalenadrske godine omogućio je uključivanje većeg broja učenika i učenica u sistem školskog sporta koji nisu obuhvaćeni redovnim takmičenjima i nisu članovi sportskih klubova.

 

20170331 153331 e1490969540519

 

Ovom prilikom gradonačelnik Pavlov je u svom obraćanju istakao da je grad Pančevo grad sporta.

To već svi znaju i u Pančevu i na evropskom i svetskom nivou, zahvaljujući izvanrednim rezultatima koje naši sportisti postižu i zahvaljujući tome kako na najbolji način pronose ime našeg grada gde god da idu. U Pančevu se neguje borbeni i sportski duh, fer igra i solidarnost, a verujem da će u našem gradu stasati novi talenti i uspešni sportisti, koji će svoj talent tek razviti i pokazati. Ali, na tome mora da se radi, upravo kroz podršku ovakvim projektima koji će omogućiti đacima da se fizičkom aktivnošću bave, a možda i tu onda pronađemo neke buduće sportiste i šampione, kazao je Pavlov.

On je dodao da je lokalna samouprava tu da stvori što bolje uslove za sve koji žele da se bave sportom i rekreacijom, za treniranje i za razvoj naših talenata, da svim sportistima omogući da razviju i pokažu svoj talenat s jedne strane.

Dakle to je jedan aspekat naših aktivnosti – da pomognemo u stvaranju uslova i podržimo one koji već imaju rezultate. Drugi, izuzetno važan aspekt koji je preduslov za stvaranje sportskog identiteta jeste da podržimo i stvaramo uslove za razvoj školskog sporta zbog zdravlja naše dece, da im omogućimo da se bave fizičkom aktivnošću i da u tome budu vođeni od strane sručnih ljudi, vaspitača I trenera. I zato mi aktivno radimo kako na unapređenju vrhunskog sporta, tako i na razvoju školskog sporta i rekreacije, rekao je gradonačelnik Pančeva.

20170331 152809 e1490969566792

 

 

Školica sporta je deci dostupna potpuno besplatno i pod stručnim nadzorom profesora fizičkog vaspitanja i sporta razvijaju svoje psihofizičke sposobnosti.

 

20170331 153755 e1490969509555

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00