ponedeljak, 20. mart 2017.  09:10h
Pročitano 482 puta

Streljaštvo: Na prvenstvu Srbije Dejan Pešić treći senior, a ekipa pančevačkih seniora druga

Na Prvenstvu Srbije po “A” programu, koje je 18. i 19. marta održano u Kraljevu, Streljačka družina “Pančevo 1813” imala je 11 nastupa u juniorskim i seniorskim kategorijama iz standardnog vazdušnog sportskog oružja.

Dalibor Pavlović, Dejan Pešić i Gabriel Dautović, takmičari Streljačke družine Pančevo 1813 Dalibor Pavlović, Dejan Pešić i Gabriel Dautović, takmičari Streljačke družine Pančevo 1813 S.V.

Kako smo i očekivali, pančevački seniori su opet zablistali i osvojili drugo mesto u veoma jakoj konkurenciji puškom, a jedino je bio bolji tim iz Kragujevca u kojem su tri reprezentativca i koji od Grada dobija 6 miliona godišnje. U finale od 8 najboljih, plasirali su se i dvojica strelaca iz Pančeva, Gabriel Dautović sa 621,6 kruga i Dejan Pešić sa 621,2 kruga, na šestoj, odnosno sedmoj poziciji. Tim rezultatima su potvrdili i nacionalni rang.

Dejan Pešić je osvojio bronzanu medalju, izborivši se u finalnom meču (od 24 hica) za treće mesto, u veoma dinamičnoj borbi i jakoj konkurenciji od svojih kolega iz reprezentacije Srbije, i time nastavio seriju višegodišnjih uspeha. Time je opravdao poverenje Direktora reprezentacije, koji mu je i mentor, i opravdao zahtev Streljačke družine “Pančevo 1813” da ga u narednom periodu do Tokija 2020. godine, finansira i pomogne Grad Pančevo.

Gabriel Dautović je u finalnom meču bio osmi, a ekipnom srebru je znatno doprineo i Dalibor Pavlović, koji je student i za kratko vreme ušao u formu. On je sa 597,5 krugova uspešno zamenio standardnog člana ekipe Vukašina Josipovića, koji je sa dve fakultetske diplome otišao u Nemačku.

Iako spremni za finale, troje strelaca je bilo nadomak finala za nijansu. Teodora Kljajić je sa 349 krugova bila deseta iz pištolja, a nedostajalo joj je dva kruga, Đorđe Jovčević je bio deseti sa 534 kruga iz pištolja, a nedostajalo mu je tri kruga, dok je Isidora Stojanović u veoma jakoj konkurenciji puškom, sa 409,5 krugova, osvojila jedanaesto mesto u juniorskoj kokurenciji (nedostajalo joj je 1,2 kruga), a sa 410,2 kruga 16. mesto u konkurenciji seniorki, u kojoj je nedostajalo 1,8 krugova.

Podmlađena ekipa juniorki u kojo su pored Isidore, nastupile i kadetkinje Ivana Vislavski sa 392,5 i Marija Aleksić sa 400,1 krugova, osvojila je sedmo mesto. U istom sastavu su osvojile i sedmo mesto u konkurenciji od 12 ekipa seniorki, uz povećane rezultate Ivane Vislavski sa 394,5 i Marije Aleksić sa 404,8 krugova, kojim je oborila lični rekord.

Već narednog vikenda će kadeti i mlađi juniori nastupiti na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu, a potom i iz serijske vazdušne puške u svim kategorijama, dok će Dejan Pešić početi pripreme za nastupajuću sezonu iz malokalibarske puške.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00