nedelja, 12. februar 2017.  23:20h
Pročitano 1544 puta

Medalje za pionire AK “Dinamo”

Marija Mrkela i Strahinja Stevšić, članovi Atletskog kluba “Dinamo”, osvojili su medalje, srebrnu i zlatnu, na Prvenstvu Srbije za mlađe i starije pionire koje je ovog vikenda održano u atletskoj dvorani u Beogradu. 

Marija Mrkela i Strahinja Stevšić osvojili su medalje, srebrnu i zlatnu, na Prvenstvu Srbije za mlađe i starije pionire Marija Mrkela i Strahinja Stevšić osvojili su medalje, srebrnu i zlatnu, na Prvenstvu Srbije za mlađe i starije pionire AK Dinamo

Održano je puno uzbudljivih trkačkih disciplina na kojima je masovnost bila iznad očekivanog.

Da Atletski klub ,,Dinamo“ ne bi trebalo da se brine o naslednicima sadašnjih reprezentativaca pokazali su brojni uspešni nastupi naših mladih atletičara koji su dostojno reprezentovali svoj klub kao i grad Pančevo. 

Trener profesor Ljupčo Cvetkoski kaže da mnogo ličnih rekorda ali pre svega zalaganje na samom takmičenju su pravi pokazatelj rada u atletskoj školi ,,Dinama”.

Osvojene su dve medalje. Zlatnu medalju i titulu prvaka Srbije na 800 m (2.22,70) osvojio je Strahinja Stevšić. Od samog početka trke krenuo je napred i do kraja trke bio je ubedljivo najbolji. Niti u jednom delu trke njegova pobeda nije dolazila u pitanje.

 

marija ljupco i strahinja

 

Drugu medalju, srebrnu, osvojila je Marija Mrkela koja je u trci na 600 m rezultatom od 1.44,77 u samom cilju izgubila zlato. 

Popravila je svoj lični rekord za 8 sekundi, trčala pošteno i hrabro ali je ipak neiskustvo bilo protiv nje. Ona je mlađa godinu dana od svojih rivalki tako da je ovaj uspeh još veći, kaže trener Cvetkoski.

Uspeh ovo dvoje atletičara su pravi pokazatelj da su trenutno najperspektivniji a i najbolji mladi atletičari u Pančevu. 

Mi smo u klubu ponosni na njih kao i na celu atletsku školu ,,Dinama” iz koje izlaze reprezentativci Srbije, zaključuje trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

 

ak dinamo pioniri

Autor:  F.V.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00