nedelja, 5. februar 2017.  16:04h
Pročitano 1751 puta

Zahvalnice plivačima za Časni krst

Članovi pančevačkog Udruženja sportista i ljubitelja sporta "Srpska Sparta" danas su uručili zahvalnice prijavljenim takmičarima za plivanje za Časni Bogojavljenski krst.

Petu godinu zaredom svi učesnici u bogojavljenskom plivanju za Časni krst dobili su zahvalnice Petu godinu zaredom svi učesnici u bogojavljenskom plivanju za Časni krst dobili su zahvalnice Pančevo.MOJKraj.rs

Ove godine uručeno je 75 zahvalnica takmičarima, ali su zahvalnice dobili i svi oni koji su pomogli u organizaciji manifestacije: konjanici, privrednici, javno-komunalna preduzeća, pojedinci i mediji.

Petu godinu zaredom svi učesnici u bogojavljenskom plivanju za Časni krst dobili su zahvalnice. Ove godine su se prijavili samo muškarci, za razliku od ranijih godina, kada je bilo i devojaka. 

Iako zbog zaleđenog Tamiša ove godine nije bilo održano plivanje za Časni krst, organizatori manifestacije smatrali su da je časno i pošteno odati priznanje svim ovim ljudima koji su se prijavili za učešće bez obzira na vremenske uslove.

 

IMG 20170205 140948

 

Zoran Rajačić, predsednik Sportskog udruženja Srpska Sparta zahvalio je svima na pokazanoj hrabrosti i želji za plivanjem za Časni krst, naglašavajući da ga raduje što se svake godine sve veći broj ljudi prijavljuje. 

Ponosan sam na sve vas koji ste se prijavili za plivanje. Ove godine je bilo najviše prijavljenih do sada, ali na žalost, iz bezbednosnih razloga odlučili smo da manifestaciju održimo bez plivanja u zaleđenom Tamišu. Razmatrala se mogućnost plivanja u bazenu, čisto da se datum obeleži, ali smo procenili da je bolje da se plivanje i ne održi, ako već ne može biti u reci. Odgovorno smo i ozbiljno udruženje i nismo smeli da dozvolimo da se desi bilo kakva nepredviđena situacija, kazao je Rajačić.

On je podsetio da Udruženje sportista i ljubitelja sporta “Srpska Sparta” prvi put posle 93 godine organizovalo plivanje za časni krst u Pančevu 2013. godine, a želja im je da ova tradicija nastavi da živi.

 

0 urucene zhvalnice

 

Zahvalnice i peškire s vezenim znakom Srpske Sparte, kao suvenir za uspomenu na ovu manifestaciju, prijavljenim takmičarima su uručili Zoran Stavreski, počasni predsednik Udruženja, Aleksandar Stavreski, koordinator Srpske Sparte i Dragoljub Jovanović, sportski direktor.

Organizatori se nadaju da će sledeće godine vremenski uslovi biti drugačiji i da će biti moguće plivanje za Časni krst u Tamišu.

 

IMG 20170205 142412

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00