sreda, 25. januar 2017.  16:47h
Pročitano 1164 puta

Dodeljena priznanja najboljim sportistima Pančeva

U Pančevu su danas tradicionalno uručena priznanja najboljim sportistima Grada Pančeva za prethodnu godinu.

Sportski savez Pančeva organizovao je danas u pančevačkom Kulturnom centru svečanost povodom proglašenja najboljih sportista iz našeg grada za 2016. godinu Sportski savez Pančeva organizovao je danas u pančevačkom Kulturnom centru svečanost povodom proglašenja najboljih sportista iz našeg grada za 2016. godinu N.R.

Najbolja sportistkinja u 2016. godini, drugu godinu za redom, je Anja Crevar, a najbolji sportista Čaba Silađi, oboje iz Plivačkog kluba “Dinamo” i jedini predstavnici Pančeva prošle godine na Olimpijadi.

Za najboljeg trenera proglašen je Bojan Jovičić, trener Košarkaškog kluba „Tamiš“, dok je najbolji klub RK „Dinamo“.

 

boba bitevic dodale nagrada

 

Nakon himne Republike Srbije, koju je izveo dečji hor „Vokal kids“, svečanost je otvorio predsednik Sportskog saveza Pančeva Slobodan Bitević koji je istakao da je godina za nama jedna od najuspešnijih sportskih godina, kako na državnom nivou, tako i za pančevačke sportiste.

Nakon njega prisutne je u ime Grada pozdravio gradonačelnik Saša Pavlov. On je dodao da je Pančevo svakako grad sporta, sa velikom sportskom tradicijom, a da će se on truditi da se to i nastavi kako kroz direktno ulaganje u sufinansiranje sportskih projekata tako i kroz razvoj sportske infrastrukture.

 

IMG 20170125 132023

 

Gosti Pančeva bili su i Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije, Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport i Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu. 

Za plivačicu Anju Crevar 2016. godina bila je izuzetno uspešna.

Nadam se da će ova godina biti još uspešnija jer mi je poslednja juniorska godina. Predstoje mi Svetsko juniorsko prvenstvo koje će mi biti cilj sezone, Evropsko juniorsko i Svetsko seniorsko prvenstvo, rekla je Anja Crevar.

Oni su se složili sa domaćinima u konstatacijama da je Pančevo grad sporta, što govori i činjenica da je na prethodnim olimpijskim igrama naš grad predstavljalo dvoje sportista, i nadaju se da će taj broj na igrama u Tokiju 2020. godine biti još veći.

Upravo je dvoje pančevačkih Olimpijaca i proglašeno za najbolje sportiste našeg grada za prošlu godinu. Mlada plivačica Anja Crevar, koja je po godinama još uvek juniorka, ali po svojim rezultatima zaslužuje ovo priznanje kao i njen kolega plivač Čaba Silađi, kojem Olimpijske igre u Riju nisu bile prve. Za najboljeg trenera proglašen je Bojan Jovičić, trener košarkaškog kluba „Tamiš” zbog kontinuiteta u radu i takmičenju u najvišim ligama već duži niz godina. Najbolji klub za prošlu godinu je Železničko rukometni klub „Dinamo” ne samo zbog ulaska u Super ligu, već i odličnih rezultata u najvišem rangu takmičenja.

 

0 nagrada ss pancevo

 

Plivač Čaba Silađi nije zadovoljan učinkom na Olimpijadi, ali je i pored toga ostvario 90% svojih ciljeva u prošloj godini.

Trenutno se pripremam za nova takmičenja, jer je potrebno ispuniti normu za Svetsko prvenstvo koje se održava u Budimpešti u julu. Već u martu, aprilu kreće takmičarska sezona gde ću juriti normu na 50 metara prsno. Apsolutno se fokusiram samo na pedeseticu koja nije olimpijska disciplina, ali pošto je tek početak novog olimpijskog ciklusa prebacujem se na duplo kraću deonicu koja mi više leži, kazao je Silađi.

Pored ovih nagrada dodeljene su i nagrade najuspešnijima u školskom sportu, kao i najuspešnijim sportistima u takmičarskom sportu u mlađim kategorijama kao i kod veterana.

Uručena su i priznanja pojedincima i institucijama koji su svojim radom doprineli razvoj sporta, kao i jubilarne nagrade sportskim društvima koja slave okrugle godine svojeg postojanja. 

Jubilarne nagrade pripale su KK „Dinamo“, za 70 godina postojanja, Zboru rukometnih sudija za 60 godina postojanja, Karate klubu „Mladost“ za 20 godina od osnivanja, Klubu podvodnih aktivnosti za 20 godina i sportskom portalu „Poluvreme“ za 10 godina od osnivanja.

Posebna priznanja dobili su sportisti Pančevci koji nastupaju za klubove van našeg grada i time promovišu naše podneblje na najbolji mogući način. To su Nemanja Dangubić, košarkaš beogradske „Crvene Zvezde”, rukometašica Sanja Radosavljević koja igra za mađarski „Vac”, kao i trener Ljubomir Obradović koji već duži niz godina sa velikim uspehom vodi portugalski „Porto”.

Nakon dodele pehara i priznanja Sportskog saveza Pančevo, druženje uz razmenu iskustava nastavljeno je u foajeu Kulturnog centra Pančevo.

 

IMG 20170125 133740

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00