sreda, 25. januar 2017.  09:05h
Pročitano 834 puta

Obrazovne tribine za učenike završnih razreda srednjih škola

U okviru realizacije Projekta “Sačuvaj glavu – ostani na motociklu bezbedan”, za učenike srednjih škola u Pančevu do kraja januara biće održane tri interaktivne obrazovne tribine.

Projekat „Sačuvaj glavu – ostani na motociklu bezbedan“ namenjen je unapređenju obrazovanja i vaspitanja iz oblasti bezbednosti u saobraćaju učenika završnih razreda srednjih škola Projekat „Sačuvaj glavu – ostani na motociklu bezbedan“ namenjen je unapređenju obrazovanja i vaspitanja iz oblasti bezbednosti u saobraćaju učenika završnih razreda srednjih škola MKB

U Elektrotehničkoj školi ”Nikola Tesla” tribina je održana juče, u Mašinskoj školi “Pančevo” za učenike Mašinske škole i Tehničke škole ”23. maj” tribina će biti održana danas i u Gimnaziji ”Uroš Predić” (31. januara).

Učesnici interaktivne tribine će steći osnovna znanja o bezbednom učestvovanju u saobraćaju u svojstvu vozača i suvozača na „dvotočkašima“, spoznati rizike koje nosi učestvovanje u saobraćaju, podići stepen saobraćajne kulture i steći određen nivo društvene odgovornosti i svesti o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i upotrebe zaštitne opreme.

Tema tribine će obuhvatiti: dinamičke zakonitosti ravnoteže, uticaj saobraćajnih situacija, tehnike vožnje, rizike učestvovanja u saobraćaju, značaj signalizacione i zaštitne opreme za bezbednu vožnju „dvotočkaša“.

Projekat „Sačuvaj glavu – ostani na motociklu bezbedan“ namenjen je unapređenju obrazovanja i vaspitanja iz oblasti bezbednosti u saobraćaju učenika završnih razreda srednjih škola u gradu Pančevu, sa akcentom na bezbednu vožnju „dvotočkaša“ – bicikla, skutera i motocikla, koji su sve više popularni među mladima.

Projekat zajednički realizuju Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva i sportsko udruženje „Moto Klub Bezbednost“ iz Beograda.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00