ponedeljak, 16. januar 2017.  17:15h
Pročitano 3245 puta

Za plivanje za časni Bogojavljenski krst prijavilo se 75 takmičara

Pančevo nastavlja tradiciju organizovanja plivanja za časni Bogojavljenski krst i ove godine za plivanje se prijavio rekordan broj učesnika, čak 75 takmičara.

S obzirom da je Tamiš trenutno zaleđen i da meteorolozi i za naredne dane najavljuju veoma hladno vreme, organizacioni odbor manifestacije sutra popodne će doneti konačnu odluku da li će se ove godine plivati za časni krst ili ne S obzirom da je Tamiš trenutno zaleđen i da meteorolozi i za naredne dane najavljuju veoma hladno vreme, organizacioni odbor manifestacije sutra popodne će doneti konačnu odluku da li će se ove godine plivati za časni krst ili ne Pančevo.MOJKraj.rs

Među njima ove godine nema ni jedne žene, a svi prijavljeni sutra će ići na lekarski pregled.

S obzirom da je Tamiš trenutno zaleđen i da meteorolozi i za naredne dane najavljuju veoma hladno vreme, organizacioni odbor manifestacije sutra popodne će doneti konačnu odluku da li će se ove godine plivati za časni krst ili ne.

Kako saznajemo od organizatora, ako se do četvrtka led otopi, delovi leda koji bi plutali po površini bili bi uklonjeni za plivanje i prostor bi zaštitili kako ne bi ulazilo još komada leda.

Ali su to sve opcije koje je potrebno dobro razmotriti, jer nam je bezbednost plivača najbitnija u celoj priči, rekla nam je Vidosava Vidanović iz  organizacionog odbora.

Ukoliko bude doneta odluka da će se plivati za časni Bogojavljenski krst, 19. januara, manifestacija će kao i prethodnih godina početi u 9.30 sati Liturgijom u Preobraženskoj crkvi. Nakon toga, u 11 časova sa konjanicima i fijakerima ići će se ka spomeniku Stevanu Šupljikcu gde će biti članovi Udruženja “Beli orlovi” koji će biti obučeni u oklope iz 13. i 14. veka. Zajedno će položiti venac na spomenik, a odatle se odvesti do tamiškog Keja gde bi u podne trebalo da se obavi i sam čin plivanja.

Sutra uveče imaćemo više informacija o tome šta je organizacioni odbor manifestacije odlučio.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00