nedelja, 20. novembar 2016.  19:25h
Pročitano 1616 puta

Bronza za Zoranu Barjaktarović na državnom prvenstvu u Olimpijskom dizanju tegova

Na državnom prvenstvu Srbije u olimpijskom dizanju tegova za devojke uzrasta 20 i 23 godine održanom danas u Beogradu, Pančevka Zorana Barjaktarović osvojila je bronzanu medalju.

Zorana Barjaktarović je izbačaj uradila sa 62 i trzaj sa 40 kg što joj je omogućilo visoko treće mesto Zorana Barjaktarović je izbačaj uradila sa 62 i trzaj sa 40 kg što joj je omogućilo visoko treće mesto KDT

Takmičenje se održalo u prostorijama crossfit kluba „Prvi tim“. 

Za Klub dizača tegova „Dinamo“ iz Pančeva učestvovale su Zorana Barjaktarović, Tamara Polić i Anđela Tasić. Sve tri takmičarke nastupile su u juniorskoj kategoriji (U20) u konkurenciji devojaka do 58 kg telesne težine. Anđela je osvojila 5. mesto (70 kg) biatlon, Tamara je bila 4. (80 kg biatlon) dok je Zorana sa fantastičnim rezultatima izborila visoko treće mesto. Ona je izbačaj uradila sa 62 i trzaj sa 40 kg.

 

Zorana Barjaktarović Tamara Polić i Anđela Tasić i Filip Vlajic

 

U svom trenažnom procesu atletičarke, pogotovu one koje trče kratke distance i bave se tehničkim disciplinama poput skakačkih i bacačkih, često u svom treningu primenjuju vežbe olimpijskog dizanja i njihovih varijacija. Zorana, Tamara i Anđela poznaju osnove tehnike dizanja tegova i bile su spremne za nastup. Nisam od njih tražio da jure i žude za nekim velikim rezultatom. Zorana je najstarija među njima i najiskusnija, tako da je to i dokazala u disciplini izbačaj gde je maltene bila najbolja u svojoj takmičarskoj grupi. Prvi korak i neki moj cilj povratkom ovog kluba je ostvaren. Klub živi i funkcioniše, imao je predstavnike na zvaničnom državnom prvenstvu i osvojena je jedna medalja. Ja kao predsednik i trener kluba sam presrećan. Povratak tradicije kluba, olimpijskog dizanja tegova u Pančevu je jedna velika stvar za ovaj sport kako u Srbiji tako i u našem gradu, kazao je Filip Vlajić.

Takmičarke atletskog kluba „Dinamo“ koje treniraju pod stručnim nadzorom prof. Ljupčeta Cvetkoskog – Cveleta, već uveliko se spremaju za atletska dvoranska takmičenja u 2017. godini. Od nedavno u stručnom štabu Atletskog kluba Dinamo uključeni su i trener dizanja tegova Brana Jovanov kome pomaže predsednik KDT „Dinamo“ Filip Vlajić.

 

drzavno prvenstvo za devojke tegovi

 

Olimpijsko dizanje tegova je sport koji u svom programu ima dve discipline: trzaj i izbačaj.  Ovaj veličanstveni sport je u programu Olimpijskih igara još od njihovog ponovnog aktiviranja, 1896. godine

Klub dizača tegova „Dinamo“ iz Pančeva ponovo se takmičarski aktivirao u olimpijskom dizanju. Tradicija duga 70 godina nastavlja da živi. Podsećamo sve da grad Pančevo nije imao predstavnike u ovom sportu na zvaničnim takmičenjima skoro 30 godina.

 

kdt dinamo pancevo dizanje tegova

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00