četvrtak, 1. septembar 2016.  17:44h
Pročitano 1928 puta

“Dani avanture” 10. i 11. septembra (VIDEO)

Treći „Pančevački Dani avanture“ Turističke organizacije Pančevo, uz pokroviteljstvo Grada Pančeva biće održani u subotu i nedelju, 10. i 11. septembra, u Narodnoj bašti i parku Barutana.

Treći „Pančevački Dani avanture“ biće održani u subotu i nedelju, 10. i 11. septembra, u Narodnoj bašti i parku Barutana Treći „Pančevački Dani avanture“ biće održani u subotu i nedelju, 10. i 11. septembra, u Narodnoj bašti i parku Barutana G.Nikolić

Reč je o manifestaciji koja za cilj ima promociju sporta, zdravih načina života, rekreacije, zaštite životne sredine i edukacije o prirodi.  

Ideja organizatora je da se kroz promociju aktivnog, avanturističkog turizma obogati i ukupna turistička ponuda grada Pančeva.

Prvog dana, u subotu, 10. septembra od 16 časova u Narodnoj bašti, planinari i izviđači će organizovati poligone spretnosti za decu, u okviru kojih će biti održane i pokazne vežbe boravka u prirodi. Pored toga organizovaće se obilazak Narodne bašte sa ciljem upoznavanja biljnog i životinjskog sveta najvećeg parka u Pančevu. 

 

dani avanture 5

foto: G.Nikolić

 

Drugog dana programa, 11. septembra u parku Barutana, u okviru celodnevnog programa koji će početi u 11 časova, biće organizovane aktivnosti u sledećim oblastima: sportsko penjanje, spuštanje niz uže, streličarstvo i gađanje savremenim i tradicionalnim lukom, streljaštvo, mačevanje, stoni fudbal, badminton, frizbi, poligoni spretnosti za decu, airsoft, borilački sportovi, srednjovekovni vitezovi, a predstaviće se i Udruženje sokolara Srbije.

Od 19 časova uslediće „Vatreni šou“ a gosti manifestacije biće Specijalna brigada Srbije i Udruženje srednjovekovnih vitezova Beli orlovi. 

 

dani avanture 1

foto: G.Nikolić

 

Ove godine prvi put biće organizovana i revijalna takmičenja u nekoliko disciplina, a prijave će biti na licu mesta. 

 

dani avanture 2016

 

Pogledajte kako je bilo prošle godine na Danima avanture u Pančevu:

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00