sreda, 27. jul 2016.  12:32h
Pročitano 1660 puta

Do Peščare se može i biciklom

U okviru manifestacije „U smiraj dana” koja se do kraja jula odvija u Dolovu i Deliblatskoj peščari, juče je upriličena vožnja biciklima upravo do Deliblatske peščare.

Krajnji cilj biciklista bio je naselje Leanka koja se nalazi na 8 kilometara od Dolova Krajnji cilj biciklista bio je naselje Leanka koja se nalazi na 8 kilometara od Dolova N.R.

Učesnici su se okupili ispred dolovačkog Doma kulture u 16 časova, a zatim su krenuli na dva točka bez motora put „Banatske sahare”. Krajnji cilj bio je naselje Leanka koja se nalazi na 8 kilometara od Dolova. Vremenski uslovi u toku dana nisu baš obećavali povoljan rasplet za bicikliste ali se tokom popodneva sunce potpuno probilo kroz oblake i pratilo vozače sve do peščare.

 

BICIKLOM DO PEŠČARE

 

Dvadesetak biciklista najpre je zastalo i odmorilo se ispred crkve Svetog Vasilija Ostroškog, a potom su prošetali delom staze na kojoj će u nedelju, 31. jula uživati svi učesnici završnog dana manifestacije „U smiraj dana”. 

Prilikom šetnje svoja znanja i iskustva o peščari izneo je Bojan Vojnov, idejni tvorac manifestacije.

 

BICIKLOM DO PEŽČARE 5

 

U međuvremenu okrepljenje u vidu voća i meda moglo je da se okusi i u domaćinstvu Vojnov koje se nalazi takođe u naselju Leanka.

Među vozačima biciklova bili su uglavnom školarci, njih petnaestak, koji su tokom jula pohađali radionice u dolovačkoj kulturnoj ustanovi, a svoje impresije o peščari u vidu priča i pesama pokušali su da dočaraju već danas a imaće prilike i na likovno-literarnoj radionici koja će biti upriličena u petak, 29. jula.   .

Najbolji i najmaštovitiji radovi biće izloženi i pročitani takođe u nedelju, 31. jula na završnoj večeri manifestacije „U smiraj dana”. 

 

LITERARNA RADIONICA

 

 

 

Autor:  N.Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00