ponedeljak, 4. jul 2016.  15:14h
Pročitano 4173 puta

Besplatni treninzi u Coca Cola aktivnim zonama

Coca-Cola sistem u Srbiji je u Coca-Cola aktivnoj zoni u Pančevu zvanično obeležilo početak nacionalnog programa besplatnih treninga na otvorenom.

Ovo su profesionalni treneri koji će građane Srbije vratiti u formu. Pod titulom Coca-Cola ambasadora Pokreta za radost oni će deliti savete za vežbanje i fizičku aktivnost svim građanima u Coca-Cola teretanama na otvorenom Ovo su profesionalni treneri koji će građane Srbije vratiti u formu. Pod titulom Coca-Cola ambasadora Pokreta za radost oni će deliti savete za vežbanje i fizičku aktivnost svim građanima u Coca-Cola teretanama na otvorenom Pančevo.MOJKraj.rs

Svečanosti su prisustvovali državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Srbije, predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, naši olimpijci i predstavnici relevantnih institucija iz oblasti sporta i rekreacije. 

Predrag Peruničić, sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta je rekao da je ovo vrlo važan dan iz oblasti sporta i rekreacije.

 

Predrag Peruničić na otvaranju Coca Cola aktivnih zona u Pančevu

 

Svi znate da je Ministarstvo omladine i sporta donelo novu strategiju razvoja sporta, da imamo četiri osnovna cilja razvoja školskog sporta i univerzitetskog i rekreativnog sporta, to je četvrti cilj koji je novi. Ovo su važne manifestacije za nas, nastavićemo dalje i sigurno ćemo imati novih značajnih projekata koje treba da realizujemo, rekao je Peruničić.

Zvanicama i javnosti su predstavljeni profesionalni treneri koji će ovog leta, pod titulom Coca-Cola ambasadora Pokreta za radost, svim zainteresovanim građanima u Coca-Cola teretanama na otvorenom, deliti savete za vežbanje i fizičku aktivnost prilagođenu njihovom uzrastu i formi. 

Stručno vođeni treninzi će se održavati do novembra sa ciljem da se podigne svest građana o važnosti redovne rekreacije za dobrobit celokupnog organizma.

Znamo koliko je redovna fizička aktivnost bitna za sveopšte stanje organizma, zbog čega smo kroz različite aktivacije tokom prošle godine uspeli da pokrenemo više od 90 hiljada građana Srbije. U Coca-Cola aktivnim zonama će tokom ovog leta najbolje iskustvo vežbanja i rekreacije svim građanima omogućiti naši Coca-Cola ambasadori Pokreta za radost. Želimo da Coca-Cola ambasadori budu lica aktivnog načina života, redovne rekreacije i dobrih navika koji će privući sve one koji redovno vežbaju i one koji će sada sa nama to početi da rade, da nam se pridruže u teretanama na otvorenom i najaktivnijem letu do sada, rekao je Dragan Lupšić, direktor za odnose s javnošću, komunikacije i pravne poslove kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

 

aktivna zona u Pančevu

 

Coca Cola aktivna zona u Pančevu je otvorena 2013. godine.

Aleksandar Farkaš, gradski menadžer rekao je da je ova teretana značajna za Pančevo i apelovao na građane da se pridruže treninzima, ali i da čuvaju sprave za vežbanje.

Mogu da kažem da ćemo kao Grad Pančevo apelovati da bude više treninga nedeljno na ovoj teretani na otvorenom, ali i na drugim lokacijama u gradu kao što je Narodna bašta i Barutana. Zaista mi je velika čast i zadovoljstvo što imamo ovakav događaj danas, da je državni sekratar ovde sa nama i to zaista ukazuje da je to jedan dobar pravac i da je rekreacija nešto što je potrebno svom našim građanima, rekao je Aleksandar Farkaš menadžer Grada Pančeva.

Podršku programu pružile su i naše istaknute sportistkinje i predstavnice na Olimpijadi Bobana Veličković i Nikolina Moldovan.

 

Bojana Veličković i Nikolina Moldovan sa Coca Cola trenerima

 

Coca-Cola ambasadori Pokreta za radost su stručnjaci iz oblasti fizičke kulture i fitnesa koji su odabrani uz pomoć stručnjaka Zavoda za medicinu rada Republike Srbije i Saveza za školski sport. Značajan partner Coca-Cola sistema u projektu Aktivne zone i inicijativi da izgradi kulturu rekreativnog bavljenja sportom u Srbiji je Ministarstvo omladine i sporta.

Javni besplatni treninzi će se tokom ovog leta, pored Pančeva, održavati i u Bogatiću, Boru, Dimitrovgradu, Kikindi, Lajkovcu, Leskovcu, Negotinu, Niškoj Banji, Novom Pazaru, Odžacima, Opovu, Osečini, Petrovcu na Mlavi, Pirotu, Priboju, Tutinu, Užicu, Somboru i Valjevu.

Pored treniranja uz stručne savete i pomoć trenera u Aktivnim zonama širom Srbije će biti održana i brojna takmičenja, događaji, izazovi i akcije, osmišljeni tako da u njima mogu učestvovati svi, bez obzira na uzrast, pol ili formu. 

Termine stručno vođenih treninga i listu gradova u kojima će se oni održavati u Coca-Cola aktivnim zonama svi zainteresovani mogu pratiti na sajtu www.coca-colaaktivnezone.rs i fejsbuk stranici Fabrika radosti.

 

Treninzi Coca Cola aktivna zona u Pančevu

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00