subota, 25. jun 2016.  23:26h
Pročitano 1834 puta

Održana Fijakerijada na Starom Tamišu

Stari Tamiš je danas bio domaćin 2. međunarodne smotre paradnih konja i fijakera. 

U prvom delu programa upriličeno je drugo kolo prvenstva Vojvodine u dvopregu i četvoropregu U prvom delu programa upriličeno je drugo kolo prvenstva Vojvodine u dvopregu i četvoropregu N.R.

Program se odvijao na fudbalskom stadionu FK „Radnik” u popodnevnim satima u organizaciji AD „Stari Tamiš” i ergele „Tamiš”.

Nakon više nego uspešne prošlogodišnje prve ovakve smotre na Starom Tamišu i ovogodišnja je opravdala očekivanja i po masovnosti kako takmičara tako i publike nadmašila prethodnu. U naš komšiluk došli su odgajivači i ljubitelji paradnih konja iz raznih krajeva Srbije. 

 

FIJAKERIJADA STARI TAMIŠ

 

U prvom delu programa upriličeno je drugo kolo prvenstva Vojvodine u dvopregu i četvoropregu. Takmičari su vozili svoje ljubimce upregnute u fijakere kroz 20-ak kapija raspoređenih po već pomenutom fudbalskom terenu.

U konkurenciji dvoprega šampionsku vožnju prikazao je Bela Farago iz Kelebije dok je u konkurenciji četvoroprega najbolji bio Milan Plavšić iz Dobanovaca. 

 

FIJAKERIJADA STARI TAMIŠ.3

 

Nakon takmičenja u spretnosti usledila je parada fijakera koje su vodila deca i odrasli a i u te dve konkurencije su se tražili pobednici. Kod mališana pobedio je Vladimir Vasić iz Pećinaca dok je naš sugrađanin Boris Mijalkovski iz jabučke ergele „Veličković” odneo pobednički pehar u konkurenciji odraslih vozača.

Kao propratni deo manifestacije priređen je i kulturno umetnički program, kao i izložba i degustacija proizvoda poput vina, štrudli i drugih đakonija udruženja iz okolnih mesta. I oni najmlađi mogli su da uživaju u posebnom programu pripremljenom za njih. U prepodnevnim satima na istom mestu kompanije „Almeks” organizovala je radničke sportske igre.

Celodnevni ugođaj upotpunjen je mogućnošću obilaska ergele „Tamiš” kao i turističkog kompleksa „Tamiški konaci”.

 

FIJAKERIJADA STARI TAMIŠ.6

Autor:  N.Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00