nedelja, 19. jun 2016.  20:00h
Pročitano 645 puta

Igračima Badminton kluba “Dinamo” 4 medalje

Na međunarodnom turniru u badmintonu, u Novom Sadu, održanom od 16. do 19. juna, takmičari pančevačkog Dinama osvojili su četiri medalje u uzrastnoj kategoriji ispod 11 godina.

BK Dinamo predstavljali su Mihajlo i Katarina Vig, Vanja Bokan i Marija Samardžija BK Dinamo predstavljali su Mihajlo i Katarina Vig, Vanja Bokan i Marija Samardžija BK Dinamo

Na ovom turniru za mlađe kategorije učestvovao je veliki broj takmičara iz 17 zemalja Evrope i Azije. 

Mihajilo Vig je u paru s Vladom Deheleanom iz Temišvara osvojio pehar i titulu prvaka, a u kategoriji dečaka pojedinačno izgubio je u četvrtfinalu od Mateja Puja iz bukureštanskog Asteka. Vanja Bokan je osvojio bronzanu medalju pobedom u četvrtfinalu nad Dominikom Andrasom iz Badmintonlenda iz Bratislave, a u kategoriji dublova je u paru s Panajotisom Solomonidisom iz Grčke izgubio u četvrtfinalu od takmičara iz Poljske.

 

bdu11

 

Državna prvakinja u kategoriji ispod 11 godina, Marija Samardžija osvojila je dve bronzane medalje, i to u pojedinačnoj konkurenciji pobedom nad Aleksandrom Vasilevom iz bugarskog Haskova i u kategoriji ženskog dubla s Petrom Hart iz mađarskog Pečuja. Nažalost, polufinalni meč dublova morala je da preda zbog bolesti. 

Katarina Vig je bila nadomak dve medalje, ali je poražena u dva četvrtfinala, i to u singlu od Paole Ginge iz Moldavije i dublu s Dunjom Todorović iz Vršca od takmičarki iz Rumunije, Andre Ćijuke i Raluke Nađ.

 

bsu11

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00