nedelja, 12. jun 2016.  06:42h
Pročitano 780 puta

Sportske igre mladih u odbojci

U Hali sportova u Banatskom Novom Selu danas u 10 sati počeće Sportske igre mladih u konkurenciji odbojke. Očekuje se učešće oko 300 takmičara.

Ovako je bilo prošle godine u Pančevu Ovako je bilo prošle godine u Pančevu Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Pobednik ovog turnira će ići na završni turnir sa kojeg će biti plasirane ekipe na međunarodno finale Sportskih igara mladih u Splitu.

Sportske igre mladih najveći su projekat za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Već 20 godina pod sloganom „Živimo život bez droge jer droga uzima život“ osnovcima i srednjoškolcima iz cele Hrvatske, nešto kasnije i u Bosni i Hercegovini, a od 2014. godine i u Srbiji, za vreme letnjeg raspusta, omogućava potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igri izmedju dve vatre, stonitenisu, tenisu, atletici i šahu), dok najuspešniji pojedinci i ekipe putuju na besplatno mini letovanje kao učesnici završnice Igara u Splitu.

Ideja Igara rasla je iz godine u godinu i Igre su postale prepoznatljiv brend u Republici Hrvatskoj koji se danas razvija i u zemljama regiona ali i Evrope.

Čast nam je i zadovoljstvo što smo među više od 1.000.000 učesnika tokom godina postojanja, kroz druženje i sport, promovisali način života čije su osnovi postulati razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, kao najdelotvornija alternativa svim negativnim uticajima današnjice i time postali najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi sa više od 130.000 učesnika godišnje, priznata od Međunarodnog Olimpijskog Komiteta, navodi se u pozivu organizatora.

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih iz Srbije kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme vremena u kom živimo a koje u velikom broju ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Vrednost projekta Igara takođe su prepoznale mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života kako regiona tako i Evrope.

Posebnu podršku pruža Sir David Ričards, predsednik Premijer Lige i ujedno počasni predsednik Igara.

Sportske igre mladih u Srbiji, održavaju se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00