nedelja, 5. jun 2016.  22:24h
Pročitano 2758 puta

Zanimljiv kasački dan na hipodromu u Dolovu (VIDEO)

Konjički klub „Dolovac” organizovao je danas na dolovačkom hipodromu zanimljiv kasački dan.

Upriličeno je ukupno pet trka. Svaka je trčana na 2.100 metara, a najzanimljivija je bila poslednja, takozvana brza trka, u kojoj su učestvovala samo grla iz inostranog uzgoja Upriličeno je ukupno pet trka. Svaka je trčana na 2.100 metara, a najzanimljivija je bila poslednja, takozvana brza trka, u kojoj su učestvovala samo grla iz inostranog uzgoja N.Radonjin

Okupljeni su mogli da uživaju u pet trka u kojima su učestvovala eminentna grla iz domaćeg ali i inostranog uzgoja, kojima su iz sulki upravljali ništa manje poznati vozači.

Ne pamte Dolovci, bar ne oni mlađi, da su na njihovom hipodromu upriličene bolje trke. Još od ranih popodnevnih časova ka mestu gde će se nadmetati pristizali su gosti-takmičari iz raznih krajeva. Bilo je tu komšija iz okolnih mesta poput Pančeva, Omoljice i Starčeva, ali i učesnika iz udaljenijih mesta. Tako su gosti Dolova tog dana sa svojim rasnim trkačkim grlima bili Subotičani, Požarevljani, konjari iz Lozovika, Selevca. Mladenovca, okoline Leskovca, ali i iz prestoničkih odgajivačnica.

 

GUŽVA NA CILJU

 

Oko 15 časova i 30 minuta sve je bilo spremno za start prve trke. Staza je bila u perfektnom stanju, iako je česta kiša u prethodnih nekoliko dana pretila da je učini manje kvalitetnom. Pogledi su i tog dana bili uprti u nebo, jer su oblaci pretili, ali kada su nadmetanja počela svi su gledali ka stazi i zaboravili na moguću kišu, koja ipak nije pokvarila ugođaj. 

 

KONSULTACIJE SUDIJA

 

Sudijska trojka u sastavu Dragana Milutinović, Nikola Radonjin i Bojan Kostić uz budno oko Mirka Subina, predsednika sudija Konjičkog saveza Srbije, nije imala težak zadatak. Iako je većina trka završena odlukom o pobedniku u poslednjih desetak metara, vozači i vlasnici ponašali su se primereno i sportski pa su olakšali posao sudijama. 

 

PEHARI ČEKAJU POBEDNIKE

 

Upriličeno je ukupno pet trka. Svaka je trčana na 2.100 metara, a najzanimljivija je bila poslednja, takozvana brza trka, u kojoj su učestvovala samo grla iz inostranog uzgoja. U njoj su se nadmetala grla iz Francuske, Švedske, Holandije i Nemačke. Trka je opravdala epitet „brza”, a u njoj je čak oboren i rekord dolovačke staze. 

Organizatori su za pobednike obezbedili pehare, i novčane nagrade za četiri prvoplasirana u svakoj trci. Takođe je upriličen kulturno umetnički program koji su uveličali mališani iz KUD-a „Banatski vez” sa nekoliko koreografija. 

 

BANATSKI VEZ STARIJI DEČIJI ANSAMBL

 

Pehar je uručen i Saši Grujiću najuspešnijem takmičaru KK „Dolovac” za 2015. godinu. 

Druženje kasača nastaviće se u nedelju, 12. juna, trkama u Somboru i Čantaviru, a do kraja meseca trke će se upriličiti i na subotičkom hipodromu.

 

POZIRANJE ZA KRAJ

 

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00