nedelja, 29. maj 2016.  05:14h
Pročitano 3381 puta

Vlajić seniorski, a Lukić juniorski prvak Balkana u powerliftingu

Pančevac Filip Vlajić, član SK Spartans, osvojio je zlatnu medalju i postao seniorski prvak Balkana, u kategoriji do 74 kilograma, na juče održanom prvenstvu u powerliftingu u Smederevu.

Odlični rezultati takmičara Spartans Pančevo na Balkanskom prvenstvu u powerliftingu održanom u Smederevu Odlični rezultati takmičara Spartans Pančevo na Balkanskom prvenstvu u powerliftingu održanom u Smederevu F.V.

Na Balkanskom prvenstvu Filip Vlajić je oborio lični rekord u mrtvom dizanju, koji od juče iznosi 205 kilograma.

Ovaj rezultat je i ujedno novi državni seniorski rekord za mrtvo dizanje u okviru dizačkog triatlona (čučanj, benč pres i mrtvo dizanje). 

Vlajić kaže da je Spartans powerlifting klub još jedanput dokazao svoj kvalitet. 

 

0 filip vlajic i rade savic svetski rekorder u bench presu

 

Uvek smo se trudili da najbolje takmičare okupimo oko sebe i da na sam dan nastupa dokažemo da su zaista oni pravi. Svi smo debitanti u triatlonu, kao što sam i rekao učestvovali smo na pojedinačnim disciplinama, uglavnom bench press, a sada je u pitanju bio triatlon. Što se mene tiče, zadovoljan sam osvajanjem prvog mesta i presrećan što sam postao državni rekord u mrtvom dizanju. Takmičenje je počelo u subotu u 13 časova, a završilo se u nedelju u 3 sata ujutru. To govori koliko je pauerlifting naporan sport. Imali smo svi problem sa nedostatkom snage, svakako bi to bilo i bolje da je takmičenje trajalo kraće, kaže Vlajić.

 

0 spartans balkansko

 

Odlični rezultati takmičara Spartans Pančevo

Filip Vlajić je u čučnju izbacio 160 kilograma, bench 110 kilograma, a mrtvo dizanje 205 kilograma i postavio novi seniorski državni rekord.

Novak Lukić u kategoriji sub-junior do 93 kilograma osvojio je 1. mesto u juniorima, a 5. mesto u seniorima s rezultatom 200 kg čučanj, 120 kg bench, 225 kg mrtvo dizanje.

Aleksandar Živković, u kategoriji sub-junior do 74 kilograma osvojio je 3. mesto među seniorima, a 2. mesto u juniorima (čučanj 90 kg, bench press 70 kg, mrtvo dizanje 140 kg)

Snežana Milošević, u kategoriji seniorki do 72 kilograma osvojila je 2. mesto (čučanj 42,5 kg, bench 55 kg, mrtvo dizanje 80 kg)

Kristijan Rajković, 8. mesto, seniori do 93 kilograma (čučanj 172,5 kg, bench 150 kg, mrtvo 205 kg).

 

0 balkansko

 

Vlajić podseća da Aleksandar Živković trenira svega nekoliko meseci i trenutno je najmlađi predstavnik kluba. 

Za prvo takmičenje ovo su fantastični rezultati. Novak Lukić, učenik druge godine srednje medicinske škole u Pančevu zaokupirao je ceo Savez svojim izvanrednim rezultatima za svoje godine. O njemu ćemo u budućnosti još puno govoriti i klub će svakako imati s kim da se ponosi, njegovo vreme tek dolazi. Snežana Milsoevic svoju punu formu ce prikazati na državnom prvenstvu u novembru, Kristijan Rajković će takođe popraviti svoje rezultate na državnom prvenstvu u novembru, kaže Filip Vlajić.

0 balkans bench

 

Za takmičare kluba Spartans sledeći izazov je državno prvenstvo u bench press-u u oktobru i državno u triatlonu u novembru (oba takmičenja u IPF federaciji). 

Balkansko prvenstvu u Smederevu je održano pod pokroviteljstvom sportskog saveza grada Smedereva i Srpske pauerlifting federacije. 

 

0 bench press filip vlajic i novak filipovic

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00