subota, 28. maj 2016.  12:27h
Pročitano 1429 puta

MYoga iz Pančeva na festivalu art joge

Drugi festival art joge Similiris u Srbiji održan je u sredu, 25. maja, u Beogradu, a među učesnicima bile su i članice kluba MYoga iz Pančeva.

MYoga klub iz Pančeva predstavljale su Milena Vladisavljević Beksedić i Selena Torlaković MYoga klub iz Pančeva predstavljale su Milena Vladisavljević Beksedić i Selena Torlaković MYoga

MYoga klub iz Pančeva predstavljale su Milena Vladisavljević Beksedić i Selena Torlaković.

Prisutni su imali prilike da se na ovom Festivalu bliže upoznaju sa Art jogom "Similiris"- stilom joge koji je sve popularniji u svetu.

Predstavnici ovog stila joge iz različitih gradova Srbije predstavili su jogu kao razvojni životni stil, pokazujući svoju joga veštinu, lepotu i kreativnost usklađujući svoju pažnju, gracioznost pokreta i disajni tok.

 

0 MYoga

 

Sve veća popularnost Art joge Similiris leži u činjenici da ovaj stil zadovoljava suštinske potrebe savremenog čoveka - mogućnost da se kroz dinamičku fizičku aktivnost postigne oslobađanje od fizičke tenzije i mentalne napetosti. 

Suprotno uobičajenom predubeđenju da fizička aktivnost troši energiju i stvara umor, vežbanjem Art joga Similiris telo se regeneriše i oslobađa tenzija. Stvara se nova životna snaga i vitalnost, koja se manifestuje u intelektualnoj, emocionalnoj i kreativnoj sveru našeg života, navode iz JSS.

Art joga Similiris je stil joge u kome se prepliće joga sa elementima savremenog plesa i modernog baleta.

 

0 art joga

 

Poštujući osnovna načela izvođenja joga položaja, uz sklad pokreta, disanja i pažnje, uvodeći muziku i ritam, u nastupima "Art joge similiris" postiže se snažan scenski utisak koji gledaoce privlači atraktivnošću i estetskim senzibilitetom.

Festival je otvoren nastupom studenata Međunarodne joga akademije i nastupom Revijalnog sastava Art joga Similiris Joga saveza Srbije, čiji je član i Pančevka Milena Vladisavljević Beksedić.

Ovaj međunarodni festival zatvoren je nastupom Revijalnog sastava Art joga Similiris Joga saveza Srbije i koncertom Kirtan grupe Samadhi.

Organizator je bio Joga saveza Srbije pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije.

 

0a joga

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00