nedelja, 8. maj 2016.  10:26h
Pročitano 2166 puta

Ilija Serafimović odbranio titulu državnog prvaka

Naš 11-ogodišnji sugrađanin Ilija Serafimović i u 2016. godini nastavlja seriju odličnih rezultata. Ovog vikenda u Kragujevcu je održano 10. Kadetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema na kojem je Ilija Serafimović osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 14 godina.

Ilija Serafimović (11) iz Pančeva odbranio je titulu državnog prvaka u rešavanju šahovskih problema Ilija Serafimović (11) iz Pančeva odbranio je titulu državnog prvaka u rešavanju šahovskih problema D.S.

Na taj način odbranio je titulu osvojenu prošle godine u istoj kategoriji i zabeležio treći uzastopni trijumf na prvenstvima Srbije.

Inače, krajem januara održano je 12. simultano svetsko takmičenje u rešavanju šahovskih problema na kojem su učestvovali predstavnici iz 29 zemalja. Ilija je zablistao i u konkurenciji od 152 najbolja svetska mlada rešavača do 12 godina starosti osvojio šampionsku titulu. 

Mladi Serafimović se uspešno bavi i komponovanjem šahovskih problema. Početkom aprila objavljeni su rezultati Otvorenog prvenstva Australije u komponovanju i rekonstrukciji šahovskih problema na kojem je je Ilija dokazao svoju klasu osvojivši srebrnu medalju.  

 

1 ilija serafimovic

 

Nagrade za ove sjajne rezultate biće mu dodeljene na kongresu Svetske federacije za problemski šah, koji se održava početkom avgusta u Beogradu. U sklopu Kongresa raspisano je juniorsko takmičenje u komponovanju na kojem imaju pravo učešća takmičari do 18 godina starosti iz celog sveta. 

Osim rada na ovim zadacima, Iliju Serafimovića ove godine očekuje i nastup na Evropskom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema, koje se krajem jula održava u Novom Sadu.

 

1 problemski sah ilija serafimovic

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(15 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00