četvrtak, 7. april 2016.  21:47h
Pročitano 574 puta

Marinika Tepić: Sve škole su nam podjednako važne

Da je Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, svako dete podjednako važno, bilo da ono živi u selu ili gradu, pokazuje i to da je danas na otvorenim terenima Sokolskog društva „Vojvodina“ organizovana prezentacija setova sprava i rekvizita koji su namenjeni vojvođanskim osnovnim školama koje nemaju fiskulturnu salu.

Danas je na otvorenim terenima Sokolskog društva „Vojvodina“ organizovana prezentacija setova sprava i rekvizita koji su namenjeni vojvođanskim osnovnim školama koje nemaju fiskulturnu salu Danas je na otvorenim terenima Sokolskog društva „Vojvodina“ organizovana prezentacija setova sprava i rekvizita koji su namenjeni vojvođanskim osnovnim školama koje nemaju fiskulturnu salu PSZSO

U društvu direktora ovih škola, resorna sekretarka, Marinika Tepić istakla je da je ovo danas velika stvar za sve školarce koji u svojim školama nemaju priliku da se na adekvatan način bave fizičkom aktivnošću, a što je jedna od najvažnijih stvari u njihovom odrastanju.

 

2 marinika

 

Kada smo prošle godine, na ovom istom mestu, podelili prvi turnus ovih rekvizita, obećali smo da ćemo to uraditi ponovo i to za one još ugroženije škole, odnosno za njihova područna odeljenja, koja nastavu fizičkog vaspitanja sprovode u adaptiranim prostorima. Upravo zbog njih nam je bilo veoma važno da to obećanje i ispunimo, da prepoznamo svako vojvođansko dete i na taj način isključimo svaki oblik diskriminacije. Sve ono što imaju deca po gradovima, jednostavno moraju da imaju i deca na selu, a pogotovu kada je reč o uslovima za njihov pravilan razvoj i zdravo odrastanje. Takođe, ponosni smo što smo uspeli da obezbedimo baš ove savremene i višenamenske rekvizite, jedinstvene u celoj Srbiji. Ostali smo dosledni, kao i u proteklim godinama, i još jednom pokazali da školski sport mora da bude prioritet svima nama, rekla je Tepić.

Za setove raznovrsnih sportskih rekvizita koje su dobile 66 vojvođanske osnovne škole Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu izdvojio je 15 miliona dinara.

 

3 oprema

Autor:  PSZOS
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00