četvrtak, 24. mart 2016.  15:42h
Pročitano 524 puta

Marinika Tepić: Za sportske manifestacije od interesa za AP Vojvodinu 10 miliona dinara

Održavanje velikih sportskih priredbi u Vojvodini, ne samo da ima takmičarski značaj za naše i svetske sportistkinje i sportiste, već je postao i deo imidža same Pokrajine. 

Uručujući ugovore predstavnicima sportskih organizacija, Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić istakla je da je, iako je ove godine manji budžet za sve konkurse u oblasti sporta, nepravedno da u olimpijskoj godini izostane podrška ove vrste Uručujući ugovore predstavnicima sportskih organizacija, Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić istakla je da je, iako je ove godine manji budžet za sve konkurse u oblasti sporta, nepravedno da u olimpijskoj godini izostane podrška ove vrste PSZSO

U prilog tome govori i podatak da je na Konkurs za organizaciju međunarodnih sportskih priredbi Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, stiglo skoro devedeset zahteva. 

Vodeći se veličinom i značajem samog takmičenja, brojem učesnika, zemalja, tradicijom sportske grane na ovim prostorima, odlučeno je da se podrži 30 međunarodnih sportskih priredbi od interesa za AP Vojvodinu, u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

Uručujući ugovore predstavnicima sportskih organizacija, Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić istakla je da je, iako je ove godine manji budžet za sve konkurse u oblasti sporta, nepravedno da u olimpijskoj godini izostane podrška ove vrste.

 

marinika sport 1

 

Koristim ovu priliku da čestitam svima koji će ove godine biti domaćini sportistkinjama i sportistima iz celog sveta, sa nadom da će svi biti zadovoljni i atmosferom i rezultatima, ali i utiscima koje će poneti iz Vojvodine. Ono što je možda još i važnije jeste popularizacija i upoznavanje mladih sa ovim sportskim granam u svojim sredinama. Ostali smo dosledni u konkursnim zahtevima i sigurni smo da će nas sportisti razumeti jer se sam sport uvek zasniva na pravilima, tako da nismo razmatrali zahteve koji nisu zadovoljili bilo koju vrstu konkursnih kriterijuma. S obzirom da nas ove godine očekuje i najveća sportska manifestacija – Olimpijske igre, molim vas da svim vašim predstavnicima prenesete da punim srcem navijamo za naše vojvođane, rekla je Tepić.

Na konkursu je iz Pančeva podržan Teniski klub “Dinamo” s 120.000 dinara za “ITF International 2016”.

Autor:  PSZSO
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00