utorak, 26. mart 2024.  19:41h
Pročitano 195 puta

Četiri bronzane medalje za takmičare Streljačke družine „Pančevo 1813"

Takmičari Streljačke družine „Pančevo 1813" osvojili su četiri bronzane medalje na Prvenstvu Srbije po A programu za seniore u kategorijama sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, održanom u Smederevu minulog vikenda.

Iva Rakonjac i Aleksa Rakonjac Iva Rakonjac i Aleksa Rakonjac SD "Pančevo 1813"

 

Na ovom takmičenju uspešno je nastupilo osmoro takmičara Streljačke družine „Pančevo 1813''.

Iva Rakonjac je osvojila bronzanu medalju u veoma jakoj konkurenciji u finalu seniorki puškom u koje se kvalifikovala na šestoj poziciji sa rezultatom od 627,2 kruga. Sa tim rezultatom je ostvarila i status takmičara međunarodnog ranga iako je još mlađa juniorka, što je veliki uspeh na početku sjajne karijere koja je očekuje u juniorskoj reprezentaciji Srbije.

Aleksa Rakonjac je osvojio bronzanu medalju takođe u jakoj konkurenciji u Finalnom meču od osam najboljih seniora sa rezultatom od 627,4 kruga, za koje se kvalifikovao takođe na trećoj poziciji. Još jednom je dokazao da je najupešniji junior u Srbiji i opravdao status standardnog juniorskog reprezentativca.

Još jednu bronzanu medalju su osvojili brat i sestra Aleksa i Iva Rakonjac u disciplini mešovitih parova u ekipi miks puškom, sa ujednačenim rezultatima od 627,0 krugova, i posebnim učešćem Alekse sa 313,7 i Ive sa 313,3 kruga.

Četvrto bronzano odličje je osvojila tročlana seniorska ekipa Streljačke družine „Pančevo 1813'' u disciplini vazdušnim pištoljem sa rezultatom od 1.655 krugova, mada su realno bili spremni i za drugo mesto, koje je dostižno. 

Za ekipu su nastupili Gabriel Dautović sa 545, Velimir Ninković sa 549 i Marko Ninković sa rezultatom od 561 krug, kojim je obezbedio učešće u finalu osam najboljih seniora na šestoj poziciji i osvojio četvrto mesto u veoma jakoj konkurenciji, jer su prva tri ispred njega bili iskusni seniorski reprezentativci Mikec, Grgić i Petrov. 

 

448a144b d0d5 4ab8 ba4a ae5454e63fe0

 

Iako je Marko Ninković još mlađi junior, dokazao je da je najbolji junior u Srbiji pištoljem i opravdao status standardnog juniorskog reprezentativca.

Pored glavnog licenciranog trenera Siniše Veljkovića, sa takmičarima su radili i novi treneri pripravnici Velimir Ninković za disciplinu pištolj, a za pušku Ljubiša Rakonjac, što dodatno obezbeđuje sigurnost u radu i rezultatima.

Ovim takmičenjem se zvanično i završava sezona takmičenja vazdušnim oružjem i počinju pripreme za takmičenja u disciplinama sa malokalibarskom puškom i pištoljem, na kojima će deset takmičara Streljačke družine „Pančevo 1813'' nastupati od aprila do jula, odnosno do Olimpijskih igara u Parizu.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00