ponedeljak, 26. februar 2024.  22:14h
Pročitano 267 puta

AK Dinamo Pančevo: Novak Perišić osvojio bronzanu medalju na 2.000 metara

Takmičar AK Dinamo iz Pančeva Novak Perišić osvojio  je bronzanu medalju u trci na 2.000 metara na Prvenstvu Srbije održanom u Beogradu, čime je završena i dvoranska sezona takmičenja.

Novak Perišić je osvojio bronzanu medalju na 2.000 metara Novak Perišić je osvojio bronzanu medalju na 2.000 metara AK Dinamo, Pančevo

 

Novak Perišić je osvojio bronzanu medalju na 2.000 metara, mogao je da nastupi i u trci na 800m u kojoj bi takođe bio jedan od tri najozbiljnija kandidata za medalju, ali smo se ipak odlučili za dužu trku. Novak je nova zvezda AK „Dinamo“ Pančevo, atletičar koji će u najskorije vreme pokazati sav svoj raskošni talenat i već sada je najbolji mladi atletičar Pančeva u ozbiljnim atletskim disciplinama, kaže njegov trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Štafeta AK "Dinamo“ Pančevo pokazala je dominaciju u pančevačkoj atletici ovog puta u trci 4x200m jer je bila najbolje plasirana pančevačka štafeta. 

Ovog puta dosta oslabljeni te nismo osvojili medalju u ukupnoj konkurenciji. Sastav štafete: Jana Grujić, Selena Kajević, Una Đorić i Ksenija Mrkela. Sport se sastoji od velikih uspona i padova ali je dosta potrebna i sreća koja je neizostavni deo sporta. Svi sportisti koji su se ozbiljno bavili sportom znaju da je  sportista najpodložniji bolestima (otpornost mu je najslabija kada je u vrhunskoj formi). Na žalost to se desilo trenutno najboljoj pančevačkoj atletičarki Kseniji Mrkeli. Nacionalna rekorderka Ksenija Mrkela je bila glavni favorit u dve trkačke discipline za zlato. Na žalost epidemija prehlada koja vlada po školama zakačila je i Kseniju Mrkelu koja je poslednja dva dana mučila temperatura i jako iscrpljujuće delovalo na nju. Dugo smo većali oko njenog nastupa, ali je njena odluka ipak bila da nastupi. Borila se pošteno sa starijim atletičarkama od sebe, ali je u obe trke osvojila peto mesto. Trke u kojima je Ksenija nastupila su bile trke sa ozbiljnom konkurencijom tako da je ona i u ovakvom stanju ostala bez medalja u izuzetno jakim trkama, kaže njen trener Cvetkoski.

Da podsetimo sve čitaoce da je Ksenija Mrkela posle pobede na krosu Srbije odmah ušla u takmičarski period i postala nacionalna rekorderka na 800m, osvojila je dve srebrne medalje na Prvenstvima Srbije za mlađe i starije juniorke. 

Da nije bilo prehlade osvojila bi i na ovom takmičenju medalje. Mišljenja smo da je postigla fantastičan rezultat u poslednja tri meseca i zasluženo odlazi na kraći odmor, kaže Cvetkoski.

AK „Dinamo“ Pančevo imao je još jednog finalistu u bacanju kugle Danila Jovanova koji je osvojio 7. mesto. On je počeo sa bacačkim disciplinama pre dva meseca pa je ovo za njega veliki uspeh.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00