ponedeljak, 26. februar 2024.  20:54h
Pročitano 193 puta

AK Tamiš: Nikolina Radovanović šampionka države u bacanju kugle

Takmičarka Tamiša iz Pančeva, Nikolina Radovanović, osvojila je zlatnu medalju u disciplini bacanje kugle od dva kilograma i postala šampionka države na Pojedinačnom prvenstvu Srbije u atletici u konkurenciji pionira.

Talentovana atletičarka Tamiša Nikolina Radovanović osvojila je zlatnu medalju u disciplini bacanje kugle od dva kilograma Talentovana atletičarka Tamiša Nikolina Radovanović osvojila je zlatnu medalju u disciplini bacanje kugle od dva kilograma Sportski savez Pančevo

 

Predvođen trenerom Zoranom Kocićem, Atletski klub Tamiš iz Pančeva se predstavio sa šest takmičara, a najbolja od njih bila je Nikolina Radovanović.

Talentovana atletičarka Tamiša osvojila je zlatnu medalju u disciplini bacanje kugle od dva kilograma. Nikolina je u finale ušla kao nosilac liste, sa najboljim rezultatom. Odmah u prvoj seriji bacila je vodeći hitac, potom je konstantno bila na vodećoj poziciji, a u poslednjoj šestoj seriji Nikolina je ostvarila rezultat od neverovatnih 13,69 metara, pomerila granicu svog ličnog rekorda i tako ubedljivo osvojila zlatnu medalju.

Treba svakako napomenuti da je Nikolina Radovanović tek „ulazno” godište pionirki, da je bila najmlađa učesnica finala u bacanju kugle, pa ne treba sumnjati da će ona svoje najbolje rezultate tek ostvarivati.

Boje Atletskog kluba Tamiš u finalnim disciplinama branili su i Ignjat Papić na 800 m, Nađa Cvetković na 300 m, Nevena Nikolić na 1.500 m, Sara Gagić na 2.000 m i Nina Kostić u skoku u vis. Svi takmičari su oborili svoje lične rekorde i ostvarili zapažene rezultate.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00