sreda, 14. februar 2024.  10:02h
Pročitano 375 puta

Državni džudo šampionat za kadete: Petar Novaković iz Pančeva prvak Srbije

Petar Novaković, džudista pančevačkog Tamiša postao je šampion Srbije na državnom džudo šampionatu za kadete održanom 10. februara u beogradskoj dvorani „Šumice“.

Petar Novaković postao je šampion Srbije, Natalija Strigić osvojila je srebrnu, a Mara Rašić bronzanu medalju Petar Novaković postao je šampion Srbije, Natalija Strigić osvojila je srebrnu, a Mara Rašić bronzanu medalju Džudo klub Tamiš, Pančevo

 

Konkurencija u kategoriji kadeta je bila veoma jaka, a mladi borci Džudo kluba Tamiš iz Pančeva su zablistali na ovom takmičenju.

Petar Novaković postao je šampion Srbije, Natalija Strigić osvojila je srebrnu, a Mara Rašić bronzanu medalju.

Sportiste Tamiša predvodio je trener Boris Bevc.

Petar Novaković je do trona u kategoriji boraca iznad 90 kg stigao posle tri teška meča, pa je tako još jednom pokazao da ga stručnjaci za ovaj sport s pravom svrstavaju u red najboljih i najtalentovanijih džudista u našoj zemlji.

Osvajanjem trofeja na najznačajnijem domaćem takmičenju, devojčice pančevačkog kluba potvrdile su da su na dobrom putu i da je Tamiš prava fabrika šampiona.

Natalija Strigić je do srebra stigla u kategoriji takmičarki iznad 70 kg, dok je Mara Rašić bronzu osvojila u grupi devojaka do 48 kg.

Na ovom šampionatu Džudo klub Dinamo predstavljao je Aleksa Đurović. On je osvojio bronzanu medalju u grupi takmičara do 66 kg.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00