ponedeljak, 29. januar 2024.  08:59h
Pročitano 193 puta

Streljaštvo: Aleksa Rakonjac osvojio bronzanu medalju na turniru u Minhenu

Takmičar streljačke družine „Pančevo 1813“ i član reprezentacije Srbije u streljaštvu Aleksa Rakonjac iz Pančeva osvojio je bronzanu medalju u kategoriji juniora puškom na Međunarodnom H&N kupu u Minhenu u Nemačkoj.

Aleksa Rakonjac je osvojio bronzanu medalju u kategoriji juniora vazdušnom puškom, nakon borbe u finalu od osam najboljih juniora vazdušnom puškom Aleksa Rakonjac je osvojio bronzanu medalju u kategoriji juniora vazdušnom puškom, nakon borbe u finalu od osam najboljih juniora vazdušnom puškom SD "Pančevo 1813"

 

Tradicionalni H&N CUP održan je minulog vikenda u Mihnehu, a u sastavu juniorske reprezentacije Srbije nastupilo je i troje Pančevaca iz Streljačke družine „Pančevo 1813'' Iva i Aleksa Rakonjac vazdušnom puškom i Marko Ninković vazdušnim pištoljem, kao i Ljubiša Rakonjac u svojstvu trenera i pratioca.

Aleksa Rakonjac je osvojio bronzanu medalju u kategoriji juniora vazdušnom puškom, nakon borbe u finalu od osam najboljih juniora vazdušnom puškom. 

U kvalifikacijama za finale Aleksa Rakonjac je takođe bio treći sa visokim rezultatom od 627,8 krugova. Prethodnog dana, u prvom meču, Aleksa Rakonjac je bio blizu plasmana za finale sa rezultatom od 623,5 krugova, a nedostajalo mu je samo 0,2 kruga.

 

HendNjunioripuska 2801 Foto HN Cup21

 

Iva Rakonjac je oba dana takmičenja imala dobre rezultate od 623,1 i 622,5, ali je to bilo nedovoljno za ulazak u finalnu borbu od osam najboljih juniorki vazdušnom puškom. S obzirom da je najmlađa učesnica i da joj je ovo prvi nastup za reprezentaciju Srbije, u narednom periodu će imati vremena da iskaže svoje vrednosti.

Marko Ninković je oba dana imao dobre rezultate od 557 i 559 krugova, ali je i njemu to bilo nedovoljno za ulazak u finalne borbe od osam najboljih juniora vazdušnim pištoljem. S obzirom da je već iskusan takmičar, nadamo se da će u narednim takmičenjima iskoristiti svoju šansu za osvajanje medalje.

Iva, Aleksa i Marko će nastupiti i na Prvenstvu Evrope u Đeru. Do tada će pored dva nastupa na takmičenjima u Novom Sadu učestvovati i na pripremama reprezentacije Srbije radi obezbeđenja uslova za još bolje rezultate. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00