petak, 26. januar 2024.  11:31h
Pročitano 285 puta

Svetosavski turnir u borenju u kasarni „Rastko Nemanjić“

U organizaciji 72. brigade za specijalne operacije ove nedelje u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu održan je Svetosavski turnir u borilačkim veštinama.

Takmičari su odmerili snage i veštine u džudou, boksu i kik-boksu, a najviše uspeha imali su pripadnici Bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“ Takmičari su odmerili snage i veštine u džudou, boksu i kik-boksu, a najviše uspeha imali su pripadnici Bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“ www.mod.gov.rs

 

Na turniru, koji se organizuje od 2019. godine, učestvovali su pripadnici specijalnih jedinica Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, kadeti Vojne akademije i učenici Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“.

Takmičari su odmerili snage i veštine u džudou, boksu i kik-boksu, a najviše uspeha imali su pripadnici Bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“. 

U revijalnom delu turnira nastupili su sportisti iz saveza, asocijacija i federacija borilačkih sportova Srbije. 

Vojska Srbije pridaje poseban značaj negovanju borilačkih veština i obuci u primenjenom borenju. Realizacijom ove obuke koja je deo svakodnevnog osposobljavanja, pre svega u specijalnim, vojnopolicijskim  i izviđačkim jedinicama, unapređuje se psihofizička spremnost i sposobnost za reagovanje u bliskim konfliktima na terenu u kojima se pripadnici ovih sastava mogu naći tokom realizacije namenskih zadataka.

 

pancevo svetosavski turnir

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00