sreda, 15. novembar 2023.  09:39h
Pročitano 496 puta

Iva Rakonjac dobitnica specijalne nagrade na međunarodnom turniru u streljaštvu u Njitri

Iva Rakonjac, takmičarka Streljačke družine Pančevo 1813 ostvarila je najviši rezultat na međunarodnom turniru „Olimpijske nade“ u Njitri i peto mesto u kategoriji kadetkinja puškom.

Ivi Rakonjac su u Njitri organizatori uručuli posebno priznanje i počast Ivi Rakonjac su u Njitri organizatori uručuli posebno priznanje i počast SD "Pančevo 1813"

 

U slovačkom gradu Njitri minulog vikenda održan je tradicionalni 27. Međunarodni turnir za mlađe takmičare sa nazivom „Olimpijske nade'' na kojem je učestvovalo petoro takmičara Streljačke družine „Pančevo 1813'' u disciplinama vazdušnim pištoljem i puškom.

Iva Rakonjac je ostvarila svojevrstan podvig, jer je prvog dana takmičenja ostvarila svoj lični rekord puškom od 628,2 kruga, koji je ujedno bio i najviši od rezultata svih takmičara i takmičarki koje je nadmašila za četiri kruga. Zato su joj organizatori uručuli posebno priznanje i počast. Ona je na listi finalistkinja bila na prvom mestu, i borila se u veoma jakoj konkurenciji, ali je na kraju zauzela peto mesto u konkurenciji kadetkinja i ostala bez medalje od koje je delio 1,1 krug. 

Drugog dana je Iva Rakonjac ostvarila takođe visok rezultat od 625,0 krugova, koji je za 1,3 manji od prvoplasirane, zauzela petu poziciju u finalu, a nakon dva slabija pogotka osvojila sedmo mesto u konkurenciji juniorki.

Treba dodati da su Iva Rakonjac i Marko Ninković na ovo takmičenje putovali o trošku Streljačkog saveza Vojvodine, nagradno za ostvarene dosadašnje rezultate u 2023. godini.

Marko Ninković je nastupio u konkurenciji kadeta pištoljem sa rezultatom od 552 kruga i zauzeo jedanaesto mesto, a od finala prvog dana ga je delilo samo dva kruga.

Drugog dana je Marko Ninković ostvario je rezultat od 560 krugova, kojim je zauzeo trinaesto mesto u jakoj konkurenciji juniora pištoljem.

Markov stariji brat Velimir Ninković je nastupio oba dana u konkurenciji juniora pištoljem i ostvario rezultate od 556 i 551 krug, a u konkurenciji kadeta pištoljem je nastupio i debitant Jovan Kondić sa rezultatima od 508 i 533 kruga.

Debitovao je Ognjen Bunčić u konkurenciji kadeta puškom sa rezultatima od 593,3 i 594,2 kruga, koje stabilno povećava na svakom takmičenju.

Naredno takmičenje je već narednog vikenda u Zrenjaninu, na kojem će mladi takmičari nastupiti na drugom kolu Lige kadeta i mlađih juniora Vojvodine.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00