nedelja, 10. septembar 2023.  21:08h
Pročitano 828 puta

Ilija Serafimović osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema

Mladi Pančevac Ilija Serafimović osvojio je bronzanu medalju na 46. Svetskom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema održanom od 2. do 9. septembra u Gruziji, u gradu Batumi.

Mladi Pančevac Ilija Serafimović osvojio je bronzanu medalju na 46. Svetskom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema u Gruziji Mladi Pančevac Ilija Serafimović osvojio je bronzanu medalju na 46. Svetskom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema u Gruziji Ilija Serafimović / privatna arhiva - ustupljene fotografije

 

Nastupilo je više od 150 takmičara iz 30 zemalja. 

Mladi Pančevac, Ilija Serafimović, internacionalni majstor u rešavanju šahovskih problema, bio je član našeg državnog tima, zajedno sa velemajstorima Marjanom Kovačevićem i Vladimirom Podinićem. 

Reprezentacija Srbije je pre početka prema prosečnom rejtingu bila rangirana kao sedma i baš na tom mestu je i završila takmičenje. 

Kada je izgledalo da će naši rešavači prekinuti dugogodišnju tradiciju osvajanja trofeja na Svetskim prvenstvima, na scenu je stupio 19-godišnji Pančevac.

 

Batumi ilija serafimovic 2023 min

 

Poslednjeg dana nadmetanja, zablistao je u za gledaoce najatraktivnojoj disciplini, brzom rešavanju šahovskih problema, popularnom Solving šou. Turnir je igran po švajcarskom sitemu u 9 kola, a mladi Serafimović je završio kao treći, osvojivši bronzanu medalju u konkurenciji 28 takmičara iz 10 zemalja. 

Ovim rezultatom Ilija Serafimović je nastavio niz uspeha na prvenstvima sveta koji je započeo još 2016. godine i ponovo našoj državi i gradu Pančevu doneo odličje.

 

Proglasenje 1 min

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00