nedelja, 10. septembar 2023.  13:48h
Pročitano 895 puta

U Glogonju predstavljena knjiga „Karate u Glogonju“

U Glogonju u Domu kulture "Mladost" sinoć, 9. septembra, je održana promocija knjige "Karate u Glogonju" Stevana Pujića.

Promociji je prisustvovao veliki broj posetilaca, bivših karatista iz Glogonja, ali i veliki broj uglednih zvanica iz sveta karatea Promociji je prisustvovao veliki broj posetilaca, bivših karatista iz Glogonja, ali i veliki broj uglednih zvanica iz sveta karatea MZ Glogonj

 

Promociji je prisustvovao veliki broj posetilaca, bivših karatista iz Glogonja, ali i veliki broj uglednih zvanica iz sveta karatea.

Autor knjige je profesor Stevan Pujić, čovek koji je ostavio meizbrisiv trag u glogonjskom sportu, pod čijim rukovodstvom je i karate klub "Partizan" iz Glogonja ostvario i najveće uspehe, dok je koautor i glavni finansijer knjige bivši karatista, Radoslav Raša Strahinjić iz Glogonja.

 

promocija knjige

 

Autor knjige je na promociji između ostalog istakao "trnovit put" od nastanka do ulaska u savezni rang, odnosno svu želju i entuzijazam tadašnjih sportskih radnika kako bi stvorili ovako uspešan klub, iako ih je često pratilla nepravda i nedostatak sredstava za finkcionisanje. U knjizi su pomenuti svi članovi karate kluba i svi oni koji su dali doprinos da klub postoji i takmiči se, pomenuta su i sva takmičenja i uspesi kroz ilustraciju sa  fotografijama.

 

375701785 1728603170989615 1060552598964372485 n

 

Mesna zajednica Glogonj koristi i ovu priliku da se još jednom zahvali autorima što su podarili ovu knjigu Glogonjcima, knjigu koja čuva uspomenu na jedan više nego uspešan period glogonjskog sporta, te će i mlađi naraštaji imati prilike da se sa time upoznaju, kaže Slavko Jovanovski, predsednik MZ Glogonj.

Promociju su pored autora i njihovih porodica pomogli i DK "Mladost", MZ Glogonj i KUD Veselia iz Glogonja.

 

promocija knjige glogonj

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00